Video ATAC TERORIST la un muzeu din capitala Tunisiei: Cel puţin 22 de persoane au murit. Ambasadorul României, aflat în apropiere, a fost evacuat - VIDEO

Bilanţul atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia este de 22 de morţi şi aproximativ 50 de răniţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne, Mohamed Ali Aroui, citat de The Tunis Times, în pagina electronică.

2427 afișări

UPDATE Cel puţin 22 de persoane au murit în atacul comis la Muzeul Bardo

Bilanţul anterior era de 21 de morţi, dintre care 17 sunt turişti străini, potrivit Fox News.

Printre turiştii străini ucişi figurează cetăţeni din Italia, Franţa, Polonia şi Japonia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Conform Ministerului tunisian de Interne, doi dintre cei trei autori ai atacului au fost reţinuţi, iar unul este în continuare căutat activ de forţele de ordine.

Atacul de la Muzeul Bardo, comis de islamişti îmbrăcaţi în uniforme militare, a fost lansat în timp ce deputaţii tunisieni dezbăteau, în clădirea vecină, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Autorităţile tunisiene au atras atenţia asupra riscului terorist, în contextul conflictului militar din Libia vecină, unde unele regiuni sunt ocupate de militanţi ai organizaţiei sunnite Stat Islamic.

MAE: Ambasadorul României, aflat la Parlament în momentul atacului de la muzeul din Tunis, evacuat

Ambasadorul României în Tunisia, Nicolae Năstase, se afla în clădirea Parlamentului în momentul atacului terorist de la muzeul Bardo din Tunis, dar a fost evacuat în siguranţă, a precizat, miercuri, MAE, adăugând printre victimele atacului nu se află cetăţeni români.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ambasadorul României la Tunis, Nicolae Năstase se afla în momentul atacului terorist de la muzeul Bardo în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului. Ambasadorul a fost evacuat în siguranţă.

Totodată, Ministerul de Externe precizează că Ambasada României la Tunis a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile competente tunisiene în vederea obţinerii unor informaţii detaliate cu privire la acest caz.

"Până la acest moment, nu există informaţii conform cărora printre victime sau în interiorul muzeului s-ar afla şi cetăţeni români", se arată în comunicat.

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul, fiind în legătură permanentă cu autorităţile locale, şi va reveni cu detalii după obţinerea unor informaţii, mai informează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici