Video ATENTAT în Turcia: Cel puţin 27 de morţi şi zeci de răniţi în urma unei explozii la un centru cultural. Atacul e atribuit organizaţiei Stat Islamic. REACŢII internaţionale - VIDEO

Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-un atentat comis luni la un centru cultural din oraşul turc Suruc şi atribuit grupării radicale Stat Islamic (SI), relatează site-ul ziarului Hurriyet.

4513 afișări

Explozia a avut loc în grădina Centrului Cultural Amara, din oraşul Suruc, aflat în sud-estul Turciei, la graniţă cu oraşul sirian Kobane.

"Suntem îngrijoraţi că numărul deceselor va creşte. Vinovaţii vor fi găsiţi în curând şi vor fi judecaţi", a declarat ministrul de Interne al Turciei.

În prezent, există presupunerea că explozia ar fi fost cauzată de o femeie în vârstă de 18 ani, presupus membru al grupării teroriste Stat Islamic.

Aproximativ 300 de delegaţi ai Federaţiei Asociaţilor Tineretului Socialist (SGDF) erau cazaţi în acest centru cultural.

În Suruc, în ultimele luni, au fost primiţi numeroşi refugiaţi sirieni care au emigrat din Kobane din cauza conflictelor din zonă.

Din septembrie 2014, în oraşul Kobane au loc lupte între susţinătorii grupării teroriste Stat Islamic (IS) şi militanţii kurzi, după ce IS au preluat controlul asupra oraşului, obligând tot mai mulţi rezidenţi sirieni să emigreze în Turcia.

REACŢII INTERNAŢIONALE

MAE condamnă atacul terorist din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din oraşul turc Suruc şi transmite condoleanţe membrilor familiilor victimelor şi întreaga compasiune persoanelor rănite în acest tragic eveniment, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Vladimir Putin condamnă atentatul "barbar" din sud-estul Turciei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis condoleanţe omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, după atacul terorist din sud-estul Turciei, soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi, pe care l-a calificat drept un act "barbar", informează site-ul agenţiei TASS.

"Într-o telegramă de condoleanţe, preşedintele Rusiei a condamnat vehement aceste crime barbare, reiterând necesitatea coordonării eforturilor comunităţii internaţionale pentru combaterea terorismului", anunţă Biroul de presă al Kremlinului.

Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-un atentat comis luni la un centru cultural din oraşul turc Suruc şi atribuit organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Atacul sinucigaş a avut loc în curtea Centrului Cultural Amara, în oraşul Suruc, situat în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici