Bombardamentele ruseşti din regiunea Herson din sudul Ucrainei au ucis cinci persoane

Bombardamentele ruseşti din regiunea Herson din sudul Ucrainei au ucis cinci persoane, inclusiv un bărbat de 87 de ani şi soţia sa de 81 de ani, care au murit în urma unei raiduri asupra clădirii în care locuiau.

131 afișări
Imaginea articolului Bombardamentele ruseşti din regiunea Herson din sudul Ucrainei au ucis cinci persoane

Tirurile de duminică au rănit alte nouă persoane, inclusiv un copil de 15 ani, au provocat incendii în case şi la o unitate medicală privată şi au incendiat o conductă de gaz locală, a declarat şeful administraţiei militare regionale, Oleksandr Prokudin.

"Nu există sărbători pentru inamic", a scris Andriy Yermak, şeful biroului preşedintelui ucrainean, pe reţelele de socializare, comentând atacul din Herson. "Ele nu există pentru noi atâta timp cât inamicul ne ucide oamenii şi rămâne pe teritoriul nostru".

Bombardamentele din Herson au ajuns până în centrul capitalei cu acelaşi nume a regiunii.

Forţele ruseşti au abandonat oraşul de pe râul Dnipro, în sudul Ucrainei, şi malul vestic al râului în urmă cu peste un an, dar de atunci au supus multe zone unor bombardamente constante din poziţiile lor de pe malul estic.

Poliţia regională a declarat că trei persoane, inclusiv un cuplu în vârstă, au murit în bombardamentele asupra unei clădiri de apartamente şi a unei case particulare din oraşul Herson. O femeie a murit în urma unui atac cu drone într-un orăşel la sud de Herson, iar o a doua femeie a fost ucisă când un oraş situat mai la nord a fost supus unui tir intens.

La aproximativ 600 km nord-est de Herson, în oraşul Horlivka, o zonă din regiunea ucraineană Doneţk aflată sub controlul Rusiei, bombardamentele ucrainene au distrus un centru comercial şi alte câteva clădiri.

Atacurile au ucis o femeie şi au rănit şase civili, a declarat primarul din Horlivka, Ivan Prikhodko, pe Telegram. Nici informaţiile ruseşti, nici cele ucrainene nu au putut fi verificate în mod independent.

Unii ucraineni ortodocşi au sărbătorit Crăciunul pe 25 decembrie anul trecut, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina din 2022, în februarie.

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat în iulie o lege care mută sărbătoarea publică de Crăciun la 25 decembrie, deşi una dintre cele două organizaţii bisericeşti ortodoxe concurente din Ucraina rămâne la data de ianuarie dictată de calendarul iulian. Pentru a marca Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, Zelenski s-a adresat naţiunii într-un videoclip filmat în faţa Catedralei Sfânta Sofia din centrul Kievului, iluminată.

El i-a asigurat pe ucrainenii care luptă împotriva invaziei Rusiei în ţară că "pas cu pas, zi de zi, întunericul pierde".

"Astăzi, acesta este obiectivul nostru comun, visul nostru comun. Şi tocmai aceasta este rugăciunea noastră comună de astăzi. Pentru libertatea noastră. Pentru victoria noastră. Pentru Ucraina noastră", a declarat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici