- Home
- Externe
- (08.04.2021, 21:40)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficial rus: Rusia ar putea interveni pentru apărarea insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei
- Rusia ar putea interveni pentru apărarea insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei, avertizează un oficial de la Kremlin
- Dmitri Kozak: "Totul depinde de amploarea conflagraţiei"
- Confruntările militare s-au intensificat în ultimele săptămâni în estul Ucrainei
Urmărește
2544 afișări
FOTO: Dmitri Kozak şi Vladimir Putin (noiembrie 2006). Sursa: Profimedia
Rusia ar putea interveni, dacă va fi cazul, pentru apărarea insurgenţilor proruşi implicaţi în confruntări militare cu armata ucraineană în regiunile separatiste din estul Ucrainei, avertizează Dmitri Kozak, adjunct al şefului Cancelariei prezidenţiale de la Moscova.
Confruntările militare s-au intensificat în ultimele săptămâni în regiunile ucrainene Lugansk şi Doneţk, în pofida armistiţiului în vigoare. Rusia, care este acuzată de susţinerea insurgenţilor proruşi, a suplimentat efectivele militare în apropierea frontierelor Ucrainei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Victimele atacurilor chimice din Siria cer redeschiderea investigaţiilor
-
Scholz solicită vot de încredere în parlament, pregătind Germania pentru alegeri anticipate
-
Fostul ministru al Apărării din Coreea de Sud a încercat să se sinucidă
"Totul depinde de amploarea conflagraţiei", a declarat joi seară Dmitri Kozak, adjunct al şefului Cancelariei prezidenţiale de la Moscova, citat de BBC News.
Oficialul rus a asemănat actuala situaţie din estul Ucrainei cu situaţia din 1995 din Srebreniţa, în Bosnia-Herţegovina, unde mii de bărbaţi musulmani au fost ucişi de forţele sârbo-bosniace. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sugerat în 2019 că etnicii ruşi din estul Ucrainei ar putea fi vizaţi de un masacru precum cel din Srebreniţa dacă armata ucraineană va obţine controlul total în zonele separatiste fără a exista garanţii. Însă nu există informaţii privind riscul unor astfel de atrocităţi în estul Ucrainei, notează BBC News.
"Dacă, aşa cum spune preşedintele nostru, există un fel de Srebreniţa acolo, probabil că va trebui să le venim în apărare", a afirmat Dmitri Kozak.
Oficialul rus a explicat că, deocamdată, insurgenţii din estul Ucrainei par să se descurce singuri, dar a avertizat armata ucraineană să nu intensifice ostilităţile, subliniind că ar fi "începutul sfârşitului" pentru Ucraina. Rusia a anexat în 2014 regiunea ucraineană Crimeea.
Armata ucraineană face tot posibilul pentru respectarea armistiţiului din estul Ucrainei, dar este obligată să apere ţara, a afirmat, joi, preşedintele Volodimir Zelenski, care a efectuat o vizită pe linia de contact din Donbas.
Un militar ucrainean a fost ucis joi în confruntări cu insurgenţi proruşi, astfel că bilanţul de anul acesta a ajuns la 25 de morţi pentru armata ucraineană.
Ucraina şi Rusia se acuză reciproc de încălcarea armistiţului în estul Ucrainei.
Rusia continuă să acumuleze efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei, generând riscuri pentru securitatea ţării, a afirmat săptămâna trecută Ruslan Homciak, şeful Statului Major al armatei ucrainene, denunţând şi încălcarea armistiţiului de către insurgenţii proruşi din regiunile separatiste est-ucrainene. Şeful Statului Major al armatei ucrainene a precizat că Rusia are 37.500 de militari în regiunea Crimeea, anexată în 2014, iar în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk sunt 28.000 de insurgenţi separatişti proruşi comandaţi de Moscova. Ruslan Homciak a denunţat încălcarea frecventă a armistiţiului din estul Ucrainei de către insurgenţii separatişti proruşi. În total, bilanţul conflictului separatist izbucnit în 2014 în estul Ucrainei a ajuns la aproximativ 14.000 de morţi.
Germania a cerut, joi, Rusiei reducerea prezenţei militare din apropierea frontierelor Ucrainei, în cursul convorbirii pe care cancelarul Angela Merkel a avut-o cu preşedintele Vladimir Putin.
Kremlinul a comunicat că "preşedintele Vladimir Putin şi cancelarul Angela Merkel sunt preocupaţi de escaladarea tensiunilor". Vladimir Putin a denunţat, în conversaţia cu Angela Merkel, "provocările" Ucrainei, care, în opinia lui, ar vrea "agravarea situaţiei pe linia de contact".
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL, USR și UDMR vor forma coaliție pro-europeană în Parlament. Ce își propun partidele
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
Pentru Mario, orice preț! Încolțit de datorii, Gino Iorgulescu a făcut un pact misterios cu 'locotenentul' lui Nuțu Cămătaru
CANCAN.RO
Cum scapi rapid de mirosul de pește de pe mâini. Ai nevoie de doar două INGREDIENTE banale
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe