Campanie antipoluare la New Delhi: utilizatorii de petarde riscă închisoarea

Persoanele care vor utiliza petarde în timpul festivalului hindus al luminilor, Diwali, ar putea ajunge la închisoare. Măsura face parte din campania antipoluare din New Delhi, potrivit Reuters.

106 afișări
Imaginea articolului Campanie antipoluare la New Delhi: utilizatorii de petarde riscă închisoarea

Campanie antipoluare la New Delhi: utilizatorii de petarde riscă închisoarea

Cetăţenii care vor arunca petarde în New Delhi în timpul festivalului din acest an riscă până la şase luni de închisoare, a declarat miercuri ministrul Mediului. Măsura are scopul de a combate poluarea extremă din timpul iernii.

Delhi, un oraş cu aproximativ 20 de milioane de locuitori, este cea mai poluată capitală din lume. Nivelul particulelor creşte brusc în timpul lunilor de iarnă, când aerul rece reţine fumul şi praful din mai multe surse.

De generaţii întregi, petardele fac parte din Diwali, festivalul hindus al luminilor, care se va desfăşura săptămâna viitoare în toată India. Autorităţile oraşului au interzis vânzarea şi utilizarea petardelor în perioada festivalului. De asemenea, au impus măsuri privitoare la controlul arderii deşeurilor şi la utilizarea tunurilor antismog şi a aspersoarelor cu apă.

Ministrul Mediului, Gopal Rai, a declarat reporterilor că persoanele care vor fi prinse aruncând petarde vor fi sancţionate cu o amendă de 200 de rupii indiene (2,41 dolari) şi cu închisoare de până la şase luni.

Comercianţii de petarde vor fi pasibili de amenzi de 5.000 de rupii şi până la trei ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici