Cel puţin 4.314 morţi confirmaţi oficial în Japonia

Cutremurul şi tsunami care au afectat Japonia s-au soldat cu 4.314 morţi confirmaţi şi 8.606 dispăruţi, alte 2.282 de persoane fiind rănite, potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu stabilit de Poliţia naţională şi difuzat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

23 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 4.314 morţi confirmaţi oficial în Japonia

Cel puţin 4.314 morţi confirmaţi oficial în Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta este numărul victimelor identificate până în prezent, dar autorităţile se aşteaptă ca bilanţul final să depăşească net 10.000 de morţi, având în vedere numărul persoanelor dispărute la nivel naţional.

În fiecare zi sunt descoperite noi cadavre în toată zona devastată.

De altfel, şeful poliţiei provinciei Miyagi (nord-est), una dintre cele mai afectate, s-a declarat sigur că numărul morţilor va depăşi 10.000 numai în această regiune, unde se află oraşul Sendai.

Miercuri, primarul oraşului Ishinomaki, situat în aceeaşi provincie, a declarat că se teme de dispariţia a circa 10.000 de locuitori din municipalitatea sa, devastată de seism şi tsunami, potrivit informaţiilor anunţate de presa locală.

Echipele de salvare apreciază că sunt puţine şanse să mai fie găsiţi supravieţuitori în zonele devastate, la mai mult de cinci zile de la cutremurul cu magnitudinea de 9, cel mai puternic înregistrat vreodată pe teritoriul japonez.

Două persoane, o femeie în vârstă de 70 de ani şi un bărbat a cărui vârstă nu a fost precizată, au fost găsiţi în viaţă sub dărâmături, în provinciile Iwate şi Miyagi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici