Cel puţin 82.000 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu devastator în sudul Californiei

Autorităţile din sudul statului american California au decretat evacuarea a 82,000 de oameni, după ce un puternic incendiu a izbucnit într-o zonă montană şi s-a răspândit rapid pe o suprafaţă de 6,070 hectare de teren, scrie Reuters online.

815 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 82.000 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu devastator în sudul Californiei

Cel puţin 82.000 de persoane, evacuate din cauza unui incendiu devastator în sudul Californiei

Oficialii locali au declarat că aproximativ 700 de pompieri s-au luptat pentru a controla incendiul din zona numită Pasul Cajon, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de incendii care au pârjolit peste 121,000 de hectare de teren în vestul Statelor Unite.

Aşa-numitul incendiu Bluecut, care a izbucnit în apropiere de autostrada Interstate 15, principala şosea care face legatura între Las Vegas şi Los Angeles, a dus la închiderea parţială a autostrăzii.

Incendiul a determinat autorităţile să treacă la evacuarea locuitorilor comunităţii Wrightwood, aflată la aproximativ 120 de kilometri est de Los Angeles, a declarat Lynne Tolmachoff, un oficial al Departamentului de Silvicultură din California (Cal Fire).

În total, aproximativ 82.000 de persoane au primit ordin să-şi părăsească locuinţele în faţa flăcărilor care au distrus un număr necunoscut de clădiri, a mai precizat oficialul.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a decretat stare de urgenţă în comitatul San Bernardino din cauza incendiului Bluecut, fapt ce permite agenţiilor statale să vină în sprijinul autorităţilor locale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici