Comisia Europeană aprobă planul Franţei de 5 miliarde de euro, pentru creditarea companiei Renault

  • Comisia Europeană aprobă planul Franţei pentru creditarea companiei auto Renault
  • Guvernul Franţei a anunţat că va elabora un plan de susţinere financiară a companiei Renault
  • Valoarea creditului va fi de cinci miliarde de euro
2058 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană aprobă planul Franţei de 5 miliarde de euro, pentru creditarea companiei Renault

Sursa. Profimedia

Comisia Europeană a aprobat, miercuri după-amiază, planul de creditare în valoare de cinci miliarde de euro elaborat de Guvernul Franţei pentru redresarea companiei Renault, relatează agenţia de presă Reuters.

Comisia Europeană, care monitorizează respectarea reglementărilor concurenţiale la nivelul Uniunii Europene, a relaxat temporar regulile pentru a le permite statelor membre să ofere asistenţă financiară în contexul crizei generate de pandemie.

Comisia Europeană aprobase deja în martie un sistem general de garantare a creditelor acordate de Franţa companiilor.

Garanţiilor creditelor acordate Renault sunt supuse anumitor condiţii. Nu pot depăşi nivelul de 25% al cifrei de afaceri pe care compania a avut-o în 2019 şi nu pot fi utilizate mai mult de şase luni.

Guvernul Franţei a anunţat că va elabora un plan de susţinere financiară a companiei Renault. "Lucrăm la un împrumut de cinci miliarde de euro, care de data aceasta va fi garantat de stat", a declarat în urmă cu câteva zile Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, citat de TF1 şi BFMTV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici