Video Cum ignoră francezii şi americanii regulile pentru combaterea coronavirus: Să stăm în case? Nu prea cred

Mii de parizieni au ieşit în parcuri, la socializare, în ciuda recomandărilor epidemiologilor care avertizează că Franţa ar putea avea jumătate de million de decese, dacă nu se respectă regulile. În paralel, în Statele Unite, barurile au fost pline de St. Patrick. Apoi, guvernatorul le-a închis

1950 afișări

Sigur ştii şi tu pe cineva cu atitudinea asta – de mine nu se ia coronavirusul. Dar ce te faci când zeci de mii de oameni gândesc aşa? Uite, de exemplu, parizienii. Au avut o zi frumoasă şi au ieşit să petreacă în parcuri şi pe malul Senei. Mii de studenţi au ignorat pandemia şi recomandările medicilor.

„Avem trei săptămâni suplimentare de vacanţă. Ce să facem cu tot timpul ăsta liber? Vrem să îl folosim. Să stăm în case? Nu prea cred”, afirmă o studentă, citată de France24.com.

Scenariul de coşmar pentru Franţa este de jumătate de milion de decese, în lipa măsurilor şi a izolării. Iar ministrul Sănătăţii le cere oamenilor să îşi schimbe rapid comportamentul.

„Virusul este invizibil. Se transmite rapid printre oameni şi pune vieţile oamenilor în pericol. Îi implor să respecte regulile şi să se izoleze de prieteni!”, a spus ministrul francez al Sănătăţii, citat de France24.com.

Americanii au avut şi ei motive de petrecut. Mii de tineri au umplut barurile de Saint Patrick în statul Illinois. Asta l-a enervat pe guvernator, care a decis să închidă barurile şi restaurantele.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici