Discuţiile între Shinzo Abe şi Vladimir Putin, lipsite de rezultate în privinţa disputei teritoriale ruso-nipone

Discuţiile între premierul nipon Shinzo Abe şi preşedintele rus Vladimir Putin au condus la semnarea mai multor acorduri economice, însă nu au fost înregistrate progrese semnificative în ceea ce priveşte disputa teritorială între Japonia şi Rusia, notează Reuters.

807 afișări
Imaginea articolului Discuţiile între Shinzo Abe şi Vladimir Putin, lipsite de rezultate în privinţa disputei teritoriale ruso-nipone

Discuţiile între Shinzo Abe şi Vladimir Putin, lipsite de rezultate în privinţa disputei teritoriale ruso-nipone (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Disputa asupra unui grup de insule din nordul arhipeleagului nipon constituie principalul obstacol în semnarea unui acord final de pace între Japonia şi Rusia, care ar pune capăt în mod formal Celui De-al Doilea Război Mondial.

Vladimir Putin a întreprins o vizită oficială de două zile în Japonia, cu această ocazie a discutat cu premierul japonez despre posibilitatea unui tratat final de pace, liderul rus precizând că relaţiile economice strânse vor ajuta în acest sens.

Abe şi Putin au căzut de acord să iniţieze discuţiile cu privire la posibilitatea derulării de activităţi economice comune pe insulele disputate, se afirmă într-o declaraţie comună.

"Cel mai important lucru pentru mine este să semnăm un acord de pace (cu Japonia), deoarece ar crea condiţiile cooperării pe termen lung", a declarat Valdimir Putin cu ocazia unei conferinţe de presă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici