Video Donald Trump a pierdut 1 miliard de dolari într-o lună din cauza coronavirusului

Prăbuşirea pieţei bursiere a făcut ca averea lui Donald Trump să scadă cu un miliard de dolari în ultima lună şi l-a scos din lista celor mai bogaţi oameni din lume, scrie The Guardian.

4159 afișări

Donald Trump a pierdut, în ultima lună, aproximativ 1 miliard de dolari din averea sa estimată, deoarece restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 a dus la închiderea mai multor clădiri de birouri, centre comerciale, hoteluri şi terenuri de golf.

Averea preşedintelui american a scăzut de la o valoare estimată de 3,1 miliarde de dolari, cât era pe 1 martie, la 2,1 miliarde de dolari pe 18 martie, arată cifrele Forbes.

Cea mai mare parte a averii lui Trump provine din imobiliarele sale. Imperiul său, care este în prezent gestionat de Donald Jr şi Eric, include Trump Tower din Manhattan şi clubul său Mar-a-Lago din Florida, dar şi mai multe hoteluri şi terenuri de golf.

Din cauza pandemiei, Trump Organisation şi-a închis 17 proprietăţi din întreaga lume, potrivit Washington Post, iar cele care sunt încă deschise funcţionează cu un număr limitat de servicii.

De asemenea, compania a disponibilizat aproximativ 1.500 de angajaţi ai Organizaţiei Trump au fost disponibilizaţi sau trimişi în şomaj tehnic.

Prăbuşirea burselor provocată de COVID-19 a făcut ca 267 dintre cei mai bogaţi oameni din lume să-şi piardă statutul de miliardari.

La nivel mondial există, potrivit Forbes 2.095 de miliardari, iar dintre aceştia, 1.062 şi-au văzut averile reduse faţă de anul trecut.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici