Fum alb continuă să se ridice la Fukushima. Se fac eforturi pentru reluarea alimentării cu energie electrică - VIDEO

Fum alb se înălţa din nou, marţi, deasupra centralei nucleare Fukushima 1, în timp ce muncitorii îşi continuă eforturile pentru reluarea alimentării cu energie electrică, un pas esenţial care ar permite controlarea sistemelor de răcire avariate de seism şi tsunami, relatează CNN.

40 afișări
Imaginea articolului Fum alb continuă să se ridice la Fukushima. Se fac eforturi pentru reluarea alimentării cu energie electrică - VIDEO

Fum alb continuă să se ridice la Fukushima. Se fac eforturi pentru reluarea alimentării cu energie electrică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia pentru Siguranţă Nucleară din Japonia a declarat că nu se ştie încă de ce s-a acumulat fum alb deasupra reactoarelor 2 şi 3. Compania Tokyo Electric Power (TEPCO) a afirmat că norii de fum se reduc în dimensiuni.

Luni, muncitorii de la centrală au fost evacuaţi temporar, după detectarea de fum în aceeaşi zonă. Dar agenţia a anunţat marţi că muncitorii intenţionează să îşi continue eforturile de a restabili alimentarea cu energie electrică.

"A fost o evoluţie cu doi paşi înainte şi unul înapoi", a declarat Michael Friedlander, fost operator la trei centrale nucleare americane, care au fost închise după accidentul de la Fukushima. În ceea ce priveşte restabilirea alimentării cu electricitate, muncitorii sunt "aproape de reuşită", a spus el.

Niveluri înalte de substanţe radioactive au fost descoperite în apa de mare de lângă centrală, a anunţat marţi TEPCO, care a adăugat însă că ele nu reprezintă o ameninţare pentru sănătatea umană.

"Nu ar trebui să existe un impact imediat asupra sănătăţii. Dacă această situaţie continuă pentru o perioadă lungă de timp, poate exista un anumit impact", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yukio Edano.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici