Grecia se răscoală împotriva austerităţii: Peste 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena

Zeci de mii de greci au participat duminică seară la un miting de proporţii împotriva austerităţii, organizat în centrul Atenei, la apelul "Indignaţilor", o mişcare alternativă de rezistenţă similară celei din Spania.

3821 afișări
Imaginea articolului Grecia se răscoală împotriva austerităţii: Peste 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena

Grecia se răscoală împotriva austerităţii: Peste 50.000 de manifestanţi, pe străzile din Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform poliţiei, mai mult de 50.000 de persoane s-au adunat duminică seară în piaţa Syntagma, în faţa Parlamentului, scandând "Hoţii, hoţii".

La Salonic, 3.000 de persoane au participat la un protest similar, răspunzând unui apel european difuzat în principal prin intermediul reţelelor sociale.

Mitingul de la Atena a fost cel mai important organizat de la începerea manifestaţiilor convocate de "Indignaţii" greci.

Mulţimea a purtat drapele elene, dar şi spaniole, portugheze, tunisiene şi argentinene. "Voi aveţi o boală, noi avem soluţia. Revoluţia", scria pe unul dintre bannerele purtate de demonstranţi.

Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional au acceptat vineri o suplimentare a ajutorului pentru Grecia, în schimbul unor noi constrângeri financiare şi a unei accelerări a privatizărilor. Cele trei instituţii au deblocat deja, în mai 2010, un împrumut de 110 miliarde de euro pentru Grecia, aflată la acel moment într-o situaţie critică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici