Guvernul columbian şi rebelii Armatei Naţionale de Eliberare anunţă începerea unor negocieri de pace

Guvernul columbian şi a doua cea mai mare grupare rebelă din Columbia, Armata Naţională de Eliberare (ANL) au anunţat iniţierea unor negocieri formale de pace, la sfârşitul lunii octombrie, informează site-ul postului BBC News.

611 afișări
Imaginea articolului Guvernul columbian şi rebelii Armatei Naţionale de Eliberare anunţă începerea unor negocieri de pace

Guvernul columbian şi rebelii Armatei Naţionale de Eliberare anunţă începerea unor negocieri de pace

Discuţiile vor fi lansate în capitala Ecuadorului, Quito, pe 27 octombrie.

Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a cerut ambelor părţi implicate ca solicitările fiecăreia dintre ele să fie realiste. Acesta încearcă, de asemenea, continuarea acordului de pace cu rebelii Farc, care a fost respins în urma unui referendum.

Potrivit lui Juan Manuel Santos, discuţiile neoficiale cu ANL au fost iniţiate cu trei ani în urmă.

Anunţul iniţierii acestor negocieri a fost făcut în Venezuela.

Rebelii ANL şi-au luat angajamentul de a nu mai efectua răpiri şi au eliberat trei ostatici pe parcursul ultimelor două săptămâni, doi alţi prizonieri urmând a fi puşi în libertate în zilele următoare.

Gruparea ANL a fost fondată în anul 1964 pentru a lupta împotriva distribuirii inegale a pământului. De-a lungul timpului, ANL a atacat marii proprietari de pământ şi companii multinaţionale.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a primit, vineri, 7 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe 2016, acordat ca urmare a eforturilor depuse pentru soluţionarea pe cale paşnică a războiului civil din Columbia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici