- Home
- Externe
- (26.01.2022, 12:47)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Hong Kong ar putea menţine restricţiile pandemice până în 2024. Exodul firmelor i-ar putea provoca declinul financiar
- Hong Kong nu se va redeschide până când China nu va lansa vaccinul ARNm pentru populaţia sa de 1,4 miliarde.
- Dezvoltarea vaccinului ar putea dura până la sfârşitul anului 2023 sau începutul lui 2024, iar până atunci, Hong Kong-ul şi-ar putea pierde atractivitatea ca centru de afaceri internaţional.
775 afișări

Sursa Foto- Wikipedia Commons, Author- Diego Delso
Hong Kong-ul s-ar putea redeschide abia la începutul anului 2024 din cauza politicilor sale stricte privind COVID-19, care ar putea declanşa un exod de firme şi personal străin. Izolarea ar putea pune în pericol rolul său de centru financiar, raportează Reuters.
Eficacitatea limitată a vaccinurilor dezvoltate la nivel local obligă China continentală să menţină restricţii stricte privind călătoriile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O elevă de 11 ani a supraviețuit masacrului din Texas, prefăcându-se că e moartă și acoperindu-se cu sângele unui prieten
-
Convorbire telefonică între Putin, Macron şi Scholz. Preşedintele Rusiei susţine că este dispus să discute reluarea livrărilor de cereale ucrainene
-
Rusia trimite militari mai experimentaţi în Ucraina. Putin a semnat legea care elimină limita superioară de vârstă pentru înrolarea în armată
-
Categoria de salariaţi care ar putea fi scutită de la plata impozitului pe salariu vreme de doi ani
Scenariul cel mai probabil pentru Hong Kong ar fi ca acesta să nu se redeschidă până când China nu va lansa vaccinul ARNm pentru populaţia sa de 1,4 miliarde. Dezvoltarea vaccinului ar putea dura până la sfârşitul anului 2023 sau începutul lui 2024.
Există riscul unui „efect de cascadă” al firmelor care vor părăsi centrul financiar asiatic, ceea ce ar putea duce în final la decădere economică pe termen lung.
Hong Kong a reuşit să ţină virusul sub control pentru o mare parte a anului 2021, devenind unul dintre cele mai izolate locuri din lume din cauza restricţiilor de călătorie. Având în vedere acest scenariu, firmele multinaţionale ar putea reloca din ce în ce mai multe echipe în China continentală sau în Singapore şi Seul.
Hong Kong-ul şi-ar putea pierde atractivitatea ca centru de afaceri internaţional, precum şi potenţialul său de a contribui la economia Chinei, avertizează investitorii şi Camera Generală a Comerţului. Pentru regimul comunist de la Beijing, care în 2019 a reprimat protestele pro-democratice de la Hong Kong, izolarea şi declinul economic pare să constituie un avantaj pentru a supune definitiv unul dintre cele mai importante centre financiare sub control total.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:21
Emmanuel Macron şi Olaf Scholz i-au cerut lui Putin să accepte o încetare a focului în Ucraina
-
astăzi, 16:55
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua a 94-a. 10.000 de soldaţi ruşi sunt în Lugansk. Trupele ucrainene bat în retragere. Armata rusă avansează rapid în est. Un deputat comunist rus îi cere lui Putin să pună capăt războiului din Ucraina / SUA vrea să ofere Ucrainei rachete cu rază mare de acţiune