În Georgia, poliţia foloseşte tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii

Poliţia din capitala georgiană Tbilisi a folosit miercuri seara gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în încercarea de a dispersa protestatarii faţă legea privind „agenţii străini”, considerată de critici o derivă spre autoritarism, transmite Reuters.

313 afișări
Imaginea articolului În Georgia, poliţia foloseşte tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii

Mii de persoane s-au adunat în faţa parlamentului miercuri seara, purtând steaguri georgiene şi ale Uniunii Europene, strigând „Nu legii ruseşti” şi blocând traficul.

Sute de poliţişti, mulţi dintre ei purtând scuturi, s-au strâns pe străzile din jurul clădirii parlamentului în încercarea de a dispersa protestatarii.

Gaze lacrimogene au fost împrăştiate pe bulevardul central din Tbilisi, unde se află parlamentul, forţând cel puţin o parte dintre miile de manifestanţi să se îndepărteze.

Câteva zeci de persoane au spart miercuri seara o barieră metalică ridicată la distanţă de parlament, dar nu au dat semne că ar încerca să intre în clădire. Protestatarii au spart cel puţin un geam.

Protestele au început marţi în momentul în care legislatorii au aprobat o primă lectură a legii care prevede catalogarea drept „agenţi străini” a organizaţiilor care primesc din străinătate finanţare peste 20%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici