Istanbul: Un tânăr a murit după ce o maşină a intrat într-un grup de protestatari

Un tânăr manifestant turc a fost ucis, duminică seara, la Istanbul, după ce o maşină a intrat în mulţimea care protesta faţă de Guvernul islamo-conservator, a anunţat luni Uniunea Medicilor Turci (TBB).

258 afișări
Imaginea articolului Istanbul: Un tânăr a murit după ce o maşină a intrat într-un grup de protestatari

Un tânăr a murit după ce o maşină a intrat într-un grup de protestatari la Istanbul (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tânărul, Mehmet Ayvalitas, membru al unei asociaţii de stânga, a fost lovit de un vehicul care a intrat în protestatari pe o autostradă ocupată de manifestanţi, în districtul Pendik, pe malul asiatic al Istanbulului, a precizat această organizaţie neguvernamentală într-un comunicat.

Potrivit TBB, şoferul care a provocat accidentul nu s-a oprit, "în pofida tuturor avertismentelor", sugerând că a fost un act deliberat.

În comunicatul său, organizaţia a atribuit responsabilitatea acestui accident "intransigenţei" Guvernului turc şi a denunţat brutalitatea forţelor de ordine. "Primul lucru ce trebuie făcut este încetarea imediată a brutalităţii poliţieneşti", a declarat aceasta.

Turcia este afectată de vineri de manifestaţii antiguvernamentale fără precedent de la preluarea puterii de către Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al premierului Recep Tayyip Erdogan, care s-au soldat cu zeci de răniţi.

Aceste violenţe au provocat aproximativ 1.000 de răniţi la Istanbul şi cel puţin 700 la Ankara, potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului şi sindicatelor medicilor. Ministrul de Interne, Muammer Güler, a vorbit, duminică, de 58 de civili şi 115 poliţişti răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici