BREAKING NEWS  Joe Biden, vizită surpriză la Kiev. Biden va anunţa noi livrări de arme pentru Ucraina şi mai multe sancţiuni pentru Rusia în vizita de la Kiev

Joe Biden efectuează o vizită surpriză în Ucraina

3487 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, vizită surpriză la Kiev. Biden va anunţa noi livrări de arme pentru Ucraina şi mai multe sancţiuni pentru Rusia în vizita de la Kiev

Sursa Foto -MEDIAFAX FOTO

Biden va anunţa noi livrări de arme pentru Ucraina şi mai multe sancţiuni pentru Rusia în vizita de la Kiev

Casa Albă a emis o declaraţie cu privire la vizita lui Joe Biden în Ucraina. În aceasta se spune:

În timp ce lumea se pregăteşte să marcheze împlinirea unui an de la invazia brutală a Rusiei în Ucraina, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu preşedintele Zelenski şi pentru a reafirma angajamentul nostru de neclintit faţă de democraţia, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Când Putin şi-a lansat invazia, în urmă cu aproape un an, a crezut că Ucraina este slabă şi că Occidentul este divizat. A crezut că poate rezista mai mult decât noi. Dar s-a înşelat amarnic.

Astăzi, la Kiev, mă întâlnesc cu preşedintele Zelenski şi cu echipa sa pentru o discuţie extinsă privind sprijinul nostru pentru Ucraina. Voi anunţa o altă livrare de echipamente critice, inclusiv muniţie de artilerie, sisteme antiblindate şi radare de supraveghere aeriană pentru a ajuta la protejarea poporului ucrainean de bombardamentele aeriene. Şi voi împărtăşi faptul că, în cursul acestei săptămâni, vom anunţa sancţiuni suplimentare împotriva elitelor şi companiilor care încearcă să se sustragă sau să sprijine maşina de război a Rusiei. În ultimul an, SUA au creat o coaliţie de naţiuni de la Atlantic la Pacific pentru a ajuta la apărarea Ucrainei cu un sprijin militar, economic şi umanitar fără precedent - iar acest sprijin va dura.

Imagini de la SkyNews - Joe Biden dă mâna cu Volodîmîr Zelenski şi cu Olena Zelenska. 

Ştirea iniţială -Joe Biden a sosit în Ucraina - marcând prima sa vizită în ţară de la începutul invaziei ruse 

Liderul lumii libere, preşedintele care conduce cea mai mare superputere militară pe planetă, se plimbă alături de preşedintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski, lângă mânăstirea Sf.Arhanghel Mihail din Kiev. 

Deplasarea sa este o surpriză pentru mulţi, deoarece preşedintele SUA a fost într-o vizită în Polonia, iar săptămâna trecută Casa Albă a declarat oficial că nu are intenţia de a trece graniţa Ucrainei. 

Biden este unul dintre ultimii dintre cei mai puternici lideri occidentali care s-au îndreptat la Kiev pentru a-l întâlni pe Volodymyr Zelenskyy, după ce alţi lideri de stat ca premierii britanici Boris Johnson şi Rishi Sunak, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz au călătorit anterior în Ucraina aflată sub invazia rusă, transmite SkyNews

Au existat speculaţii de-a lungul dimineţii că un oficial occidental de rang înalt ar putea vizita capitala, dar nu se ştia despre cine era vorba. 

Joe Biden ascultă sirenele de alertă aeriană pentru a experimenta ceea ce trăiesc milioane de ucraineni, zilnic, din data fatidică de 24 februarie 2022,  când ţara lor a fost devastată de bombardamentele ruseşti. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici