- Home
- Externe
- VIENA, (19.09.2018, 21:06)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderul PPE, Joseph Daul, în contextul declanşării procedurii de sancţionare a Ungariei: Situaţia statului de drept trebuie analizată şi în alte ţări UE, inclusiv în România
Partidul Popular European nu va exclude automat formaţiunea Fidesz, a premierului ungar Viktor Orban, în contextul procedurii Uniunii Europene de sancţionare a Ungariei, afirmă liderul PPE, Joseph Daul, subliniind că trebuie verificată situaţia statului de drept şi în alte ţări, inclusiv în România.
Urmărește
2144 afișări
Liderul PPE, Joseph Daul, în contextul declanşării procedurii de sancţionare a Ungariei de către UE: Situaţia statului de drept trebuie analizată şi în alte ţări UE, inclusiv în România
Liderii Partidului Popular European (PPE) s-au întâlnit miercuri după-amiază în oraşul austriac Salzburg, înaintea summitului informal al Uniunii Europene.
Întrebat despre posibilitatea excluderii formaţiunii Fidesz din Partidul Popular European (centru-dreapta) din cauza acuzaţiilor privind încălcarea normelor comunitare şi în contextul procedurii care ar putea conduce la sancţionarea Ungariei, preşedintele PPE, Joseph Daul, a declarat: "Presa nu mă poate forţa să îl dau afară pe Viktor Orbán", premierul Ungariei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România intră în Schengen. Klaus Iohannis anunță aderarea României: „Calea noastră este europeană”
-
Comisia Europeană: Un spaţiu Schengen robust întăreşte unitatea UE şi face UE mai puternică în lume
-
Zelenski: Invitaţia NATO ar trebui să cuprindă întreg teritoriul Ucrainei
-
Guvernul anunţă un set de soluţii pentru încurajarea performanţei şcolare. Ce stimulente financiare vor fi acordate
"Avem democraţie în partid, reguli şi libertate", a subliniat Joseph Daul, potrivit site-ului Politico.eu şi agenţiei APA, în cursul unei conferinţe de presă organizate împreună cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.
PPE vrea să ştie unde nu sunt respectate normele statului de drept. Vor fi cerute explicaţii şi din partea Maltei şi Slovaciei, există semne de întrebare şi în privinţa României, a adăugat Joseph Daul, citat de agenţia de presă APA şi de publicaţiile SüdtirolNews şi Börse Express. "Este o mare problemă să se vorbească doar despre Viktor Orban, dar nu şi despre corupţia altora", a insistat Joseph Daul, conform publicaţiei SüdtirolNews.
Joseph Daul a precizat că va propune la congresul PPE programat în noiembrie constituirea unei comisii speciale care să se ocupe de aceste probleme.
Parlamentul European a aprobat recent declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza presupusei încălcări a normelor Uniunii Europene, Guvernul de la Budapesta riscând suspendarea drepturilor de vot în Consiliul UE. Parlamentul European a aprobat raportul care constată că Guvernul Viktor Orban prezintă "riscul clar" de încălcare a valorilor UE şi a dispus iniţierea procedurii de sancţionare a Ungariei în virtutea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene. Ungaria a catalogat drept "răzbunare meschină" decizia PE privind procedura de sancţionare. Consiliul UE şi Consiliul European vor decide dacă Ungaria va fi sancţionată pentru încălcarea normelor Uniunii Europene.
Ungaria a fost criticată în mai multe rânduri de Uniunea Europeană, din cauza legilor privind libertatea de exprimare, din cauza organizării sistemului judiciar, a celui electoral şi în contextul abordării faţă de imigraţie. Guvernul de dreapta de la Budapesta este acuzat că încalcă normele fundamentale ale Uniunii Europene. Autorii rezoluţiei împotriva Ungariei, printre care se numără eurodeputata olandeză Judith Sargentini, afirmă că "există un risc clar privind încălcarea gravă a valorilor fundamentale europene".
În decembrie 2017, Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene adoptarea unei decizii similare în cazul Poloniei, din cauza situaţiei sistemului judiciar polonez.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Comisia Europeană felicită aderarea Bulgariei și României în spațiul Schengen: „Este o zi de bucurie pentru întreaga noastră Uniune”
Citește pe www.zf.ro: De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
Cum arată Laura Andreșan și ce a ajuns să facă pentru bani acum, la 15 ani după ce s-a retras din showbiz
CANCAN.RO
Ireal din ce este făcut laptele vegetal din comerț, de fapt. Dragoș Pătraru: „E mai dăunător decât o găleată cu mititei”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe