Localităţile israeliene din vecinătatea Fâşiei Gaza, plasate în STARE DE ALERTĂ

Localităţile israeliene situate în apropierea Fâşiei Gaza au fost plasate în stare de alertă luni dimineaţa, iar locuitorilor li s-a cerut să nu iasă din case, a anunţat postul de radio militar. Postul de radio a afirmat că din cauza cenzurii, nu poate oferi detalii.

1222 afișări
Imaginea articolului Localităţile israeliene din vecinătatea Fâşiei Gaza, plasate în STARE DE ALERTĂ

Localităţile israeliene din vecinătatea Fâşiei Gaza, plasate în stare de alertă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această procedură de alertă este folosită mai ales în cazurile de tentativă de infiltrare a palestinienilor din Fâşia Gaza în teritoriul israelian.

În Gaza, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste Hamas, a afirmat într-un comunicat că a condus o operaţiune "în spatele liniilor inamice", adică pe teritoriul israelian, la nord de Fâşia Gaza, şi o maşină de teren militară israeliană fiind distrusă.

Comunicatul a adăugat că luptele continuă. Acesta nu a precizat locul exact al operaţiunii comandoului Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Brigăzile Ezzedine al-Qassam au afirmat că acest atac a fost desfăşurat ca represalii faţă de "masacrul de la Shajaya", o periferie a Gaza, unde cel puţin 72 de palestinieni au fost ucişi duminică în bombardamentele israeliene.

Aripa armată a Hamas a revendicat sâmbătă o infiltrare printr-un tunel în Israel în apropiere de partea centrală a Fâşiei Gaza, soldată cu moartea a doi militari israelieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici