Manifestaţii violente la Atena şi Salonic în timpul vizitei lui Barack Obama în Grecia. Gaze lacrimogene, folosite de poliţie

Proteste violente au avut loc marţi seară în oraşele Atena şi Salonic faţă de vizita în Grecia a preşedintelui american în funcţie, Barack Obama, manifestanţii exprimând furie şi în legătură cu Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3350 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii violente la Atena şi Salonic în timpul vizitei lui Barack Obama în Grecia. Gaze lacrimogene, folosite de poliţie

Proteste violente la Atena, Salonic în timpul vizitei lui Obama. Manifestanţii îl denunţă şi pe Trump (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Circa 7.000 de persoane, inclusiv activişti anarhişti şi comunişti, au protestat la Atena, la câţiva kilometri de locul în care se afla Barack Obama.

Poliţia a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor violenţi care încercau să ajungă la sediul Parlamentului şi la Ambasada Statelor Unite.

Unii demonstranţi au aruncat cu sticle incendiare spre forţele de ordine, în Piaţa Syntagma din Atena.

Manifestanţii au exprimat furie în legătură cu vizita lui Barack Obama, considerat exponentul grupurilor internaţionale care au impus Greciei măsuri dure de austeritate în schimbul creditelor. Unii protestatari au exprimat nemulţumire şi în legătură cu Donald Trump, ales recent preşedinte al SUA.

La Salonic, sute de manifestanţi au incendiat un drapel al Statelor Unite.

Barack Obama efectuează o vizită oficială în Grecia. Vizita intervine cu doar două zile înainte de aniversarea revoltei studenţeşti care a avut loc în Grecia în 1973, o mişcare reprimată violent de regimul militar care era susţinut de Washington.

Citeşte şi: MEDIAFAX HEADLINES

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici