Video Nancy Pelosi condamnă atacurile „ilegale” comise de Azerbaidjan asupra Armeniei: Americanii îşi oferă sprijinul pentru protecţia suveranităţii armene / În Erevan sunt proteste, oamenii cer retragerea ţării din CSTO

  • Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, aflată în Armenia, spune că Azerbaidjan a pornit conflictul.
  • Reprezentanţii statului spun că vizita sa pune în pericol pacea în Caucaz şi că remarcile sale sunt „inacceptabile”.
3051 afișări
Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a condamnat cu fermitate atacurile „ilegale” ale Azerbaidjanului la graniţa cu Armenia şi promite sprijinul american pentru apărarea suveranităţii armene, informează Reuters.
 
Pelosi spune că vizita sa în Armenia este o încercare de a consolida sprijinul pentru Armenia, pe care o consideră un far al democraţiei.
 
Luând cuvântul în capitala Erevan, reprezentanta SUA a declarat că deplasarea sa a avut o semnificaţie importantă în urma „atacurilor ilegale şi mortale ale Azerbaidjanului pe teritoriul armean” ce au declanşat ciocniri la graniţă în care au fost ucise peste 200 de persoane.
 
„Luptele au fost iniţiate de azeri şi trebuie să se recunoască acest lucru”, a declarat Pelosi, duminică.
 
„Condamnăm ferm aceste atacuri”, a declarat Pelosi alături de preşedintele parlamentului armean, Alen Simonyan, care săptămâna trecută şi-a exprimat nemulţumirea faţă de răspunsul unei alianţe militare conduse de Rusia la cererea de ajutor a Erevanului.
 
Luna trecută, Pelosi a înfuriat China cu vizita sa în Taiwan, iar acum, oficialii Azerbaidjanului sunt iritaţi şi o acuză că pune în pericol pacea în Caucaz.
 
Duminică, Nancy Pelosi a vizitat monumentul victimelor genocidului armean şi a fost emoţionată, neputându-şi stăpâni lacrimile.
Între timp, în Erevan sunt proteste. Oamenii cer retragerea Armeniei din CSTO (Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă) din care fac parte  Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici