O fabrică din Iran a luat foc. Se zvonea iniţial că era o fabrică de drone Shahed, dar ulterior s-a dezvăluit că este de baterii auto

614 afișări
Imaginea articolului O fabrică din Iran a luat foc. Se zvonea iniţial că era o fabrică de drone Shahed, dar ulterior s-a dezvăluit că este de baterii auto

Twitter, Igor Sushko

 

REMINDER-30 de bombe urmau să fie detonate simultan în Iran. Serviciile secrete au dejucat un atac de proporţii 

Pe 23-24 septembrie, autorităţile iraniene au neutralizat 30 de bombe care urmau să explodeze simultan în Teheran şi au reţinut 28 de terorişti legaţi de Statul Islamic, a anunţat duminică agenţia iraniană de ştiri Tasnim, citând ministerul de informaţii.

 

UPDATE FAST-CHECK - Incendiul ar fi izbucnit la o fabrică de baterii auto, deţinută de Ministerul Apărării al Iranului 

Potrivit AP, nimeni nu a fost rănit în incendiu,  care a izbucnit într-o zonă în care sunt depozitate deşeuri de plastic, a declarat presa de stat. Publicaţiile de ştiri iraniene au difuzat fotografii şi înregistrări video cu o coloană de fum negru care se ridică spre cer, la nord de capitala ţării, Teheran.

Armata obişnuită a Iranului şi garda sa revoluţionară paramilitară operează mai multe fabrici în toată ţara, dintre care multe produc bunuri civile.

Iranul a văzut o serie de incendii şi alte accidentări în instalaţiile sale militare de-a lungul anilor şi acuză deseori Israelul de sabotaj. Luna trecută, Iranul a declarat că Israelul a încercat să-i saboteze programul de rachete balistice.

Iranul se află sub sancţiuni occidentale de câţiva ani, care îl împiedică să importe o serie de maşini şi piese de schimb, forţându-l să-şi construiască propriile automobile sau arme, sau să se aprovizioneze de pe piaţa neagră. Acest lucru a făcut probabil ca accidentele industriale să fie mai frecvente.

 

 

Ştirea iniţială - O fabrică de drone Shahed  din  Iran a luat foc 

Regimul teocratic din Iran a furnizat drone kamikaze Rusiei în ultimul an pentru a ucide civili ucraineni.  

Sursa declanşării incendiului e încă necunoscută, dar utilizatorii de pe Twitter prespun că ar fi vorba de un sabotaj al serviciilor ucrainene, fie al serviciului israelian Mossad, sau că ar fi doar un accident. 

Recent, ucrainenii au dezvăluit că în dronele iraniene au fost găsite componente de fabricaţie europeană. Dronele Shaed au fost folosite de ruşi pentru a teroriza Ucraina, dar mai nou, pentru a intimida România prin atacurile de la gurile Dunării.  

Potrivit The Guardian,  câteva companii europene ar fi avut un rol în fabricarea dronelor ucigaşe din Rusia şi Iran. 

Dronele kamikaze iraniene folosite în cele mai recente atacuri asupra oraşelor ucrainene sunt pline cu componente europene, potrivit unui document secret trimis de Kiev aliaţilor săi occidentali în care face apel la rachete cu rază lungă de acţiune pentru a ataca site-urile de producţie din Rusia, Iran şi Siria.

 

Într-un document de 47 de pagini transmis de guvernul Ucrainei guvernelor G7 în august,  scrie că au avut loc peste 600 de bombardamente în oraşe ucrainene cu vehicule aeriene fără pilot (UAV) care conţineau tehnologie occidentală în ultimele trei luni.

 

În drona Shahed-131 au fost găsite 52 de componente electrice fabricate de companii occidentale şi 57 în modelul Shahed-136, care are o rază de zbor de 2.000 km  şi o viteză de 180 km/h. 

Cinci companii europene, inclusiv o filială poloneză a unei multinaţionale britanice, sunt dezvăluite ca fiind producători originali ai componentelor identificate.

„Printre producători se numără companii cu sediul în ţările coaliţiei de sancţiuni: Statele Unite, Elveţia, Ţările de Jos, Germania, Canada, Japonia şi Polonia”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici