Patru bulgari care transportau 500 de kilograme de cocaină, arestaţi în apropiere de insulele Canare

Patru bulgari care transportau aproximativ 500 de kilograme de cocaină provenită din Venezuela au fost arestaţi luni în apropiere de insulele Canare, a anunţat ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov.

162 afișări
Imaginea articolului Patru bulgari care transportau 500 de kilograme de cocaină, arestaţi în apropiere de insulele Canare

Patru bulgari care transportau 500 de kilograme de cocaină, arestaţi în apropiere de insulele Canare (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Două dintre cele patru persoane arestate, între care o tânără în vârstă de 26 de ani, sunt cunoscute de organele de securitate pentru trafic de haşiş cu destinaţia Spania", a declarat Ţvetanov pentru postul public de televiziune BNT.

Cetăţeni spanioli şi latino-americani au fost, de asemenea, implicaţi în acest trafic de cocaină, potrivit ministrului.

Drogurile erau ascunse sub puntea unui iaht şi urmau să fie transferate pe un altul, gol, a precizat televiziunea.

"Cele două iahturi, care navigau sub pavilion britanic, aparţin unor cetăţeni bulgari care locuiesc în Marea Britanie", a subliniat Ţvetanov.

În urmă cu două săptămâni, o navă de transport bulgară a fost interceptat la aproximativ 80 de kilometri în largul portului Cadix, în sudul Spaniei, cu trei tone de cocaină la bord. Cei 21 de marinari ai acesteia au fost arestaţi. Şase columbieni au fost arestaţi ulterior la Madrid şi patru spanioli în Galicia, în nord-estul Spaniei. Poliţia spaniolă crede că drogurile urmau a fi transportate pe cale terestră din Galicia la Madrid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici