Paul Ryan: Camera Reprezentanţilor susţine finanţarea pe termen scurt a Guvernului american

Camera Reprezentanţilor din SUA urmează să adopte luni un proiect de lege privind finanţarea Guvernului până la 8 februarie, pentru a pune capăt blocajului administrativ, a declarat duminică republicanul Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, relatează site-ul CBS News.

189 afișări
Imaginea articolului Paul Ryan: Camera Reprezentanţilor susţine finanţarea pe termen scurt a Guvernului american

Paul Ryan: Camera Reprezentanţilor susţine finanţarea pe termen scurt a Guvernului american

"Vom aduce în discuţie un proiect de lege care prevede finanţarea până la 8 februarie. Am convenit că vom accepta asta în Cameră. Aşa că vom vedea dacă se vor strânge suficiente voturi şi pentru a trece de Senat", a declarat Ryan într-un interviu pentru televiziunea CBS.

Congresmanul republican a dat vina pe democraţi pentru blocajul financiar de la nivelul Executivului.

"Aşteptăm ca democraţii din Senat să redeschidă guvernul. Este absolut lipsit de sens. Au închis guvernul în privinţa unei chestiuni cu totul independentă. Iar proiectul de lege pe care l-au respins este cel pe care l-au susţinut anterior, ceea ce este derutant pentru noi", a mai spus Paul Ryan.

Sâmbătă, Guvernul Statelor Unite a intrat în blocaj, după ce republicanii şi democraţii din Senatul american nu au ajuns la un acord privind finanţarea pe termen scurt a operaţiunilor Executivului. Partidul Democrat a solicitat încheierea unei înţelegeri privind imigranţii şi fondurile în caz de dezastre naturale.

Ultima dată când guvernul Statelor Unite a fost nevoit să instituie un blocaj administrativ din lipsă de fonduri a fost în octombrie 2013, cu Barack Obama la Casa Albă, o situaţie care a durat 16 zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici