Rusofobia Occidentului este mai gravă decât pe durata Războiului Rece, susţine ministrul rus de Externe

Rusofobia fără precedent din partea Occidentului este mai gravă decât în timpul Războiului Rece, a declarat duminică ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul televiziunii France 24.

557 afișări
Imaginea articolului Rusofobia Occidentului este mai gravă decât pe durata Războiului Rece, susţine ministrul rus de Externe

Rusofobia Occidentului este mai gravă decât pe durata Războiului Rece, susţine ministrul rus de Externe

"Rusofobia este fără precedent. Nu am văzut niciodată asta pe durata Războiului Rece. Atunci existau anumite reguli, o anumită decenţă ... Acum, toată buna-cuviinţă a fost înlăturată. Rusia are anumite interese şi oamenii ar trebui să ţină cont de ele. Rusia are linii roşii. Cred că politicienii serioşi din Europa înţeleg că aceste linii roşii trebuie respectate, aşa cum au fost respectate în timpul Războiului Rece", a spus Lavrov, într-un interviu pentru publicaţia rusă Kommersant.

Şeful diplomaţiei de la Moscova a condamnat "eforturile de pedepsire a Rusiei prin toate metodele posibile", catalogând sancţiunile impuse de către Statele Unite şi Uniunea Europeană drept "absurde şi nefondate".

Serghei Lavrov consideră că este de neconceput ca statele occidentale să încerce reducerea relaţiilor cu Rusia pe fondul situaţiei din regiunea ucraineană Donbas.

"Faptul că se încearcă reducerea întregului spectru geopolitic din Ucraina, prin apelurile pentru retragerea unor batalioane din Doneţk sau Lugansk în schimbul anulării sancţiunilor, este nepotrivit pentru oamenii care ocupă funcţii înalte şi îşi permit să spună astfel de lucruri. Nu suntem împotriva retragerii armamentului de către ambele părţi, nu suntem împotriva încetării focului, dar aceste acţiuni trebuie făcute şi de către armata ucraineană", a mai spus ministrul rus de Externe.

Uniunea Europeană şi SUA au aplicat sancţiuni economice împotriva Rusiei, pentru anexarea Peninsulei Crimeea şi pentru implicarea sa în conflictul din estul Ucrainei. Măsurile punitive vizează sectoarele energetic, militar şi financiar.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

La 18 iulie 2017, regimurile separatiste din estul Ucrainei au proclamat un nou stat pe teritoriile pe care le controlează şi care includ oraşele Doneţk şi Lugansk. Conflictul militar între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici