Starea de sănătate a lui Kim Jong-un. Ce informaţii deţine Pentagonul despre liderul nord-coreean

  • Pentagonul presupune că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, menţine în continuare controlul asupra forţelor atomice
  • General SUA: "În materie de informaţii ale serviciilor, nu am nimic de confirmat sau negat
  • Conform unor surse citate de CNN, Kim Jong-Un, în vârstă de 36 de ani, ar fi în stare gravă
11672 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate a lui Kim Jong-un. Ce informaţii deţine Pentagonul despre liderul nord-coreean

Pentagonul presupune că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, îşi menţine controlul asupra forţelor atomice

Departamentul american al Apărării nu are informaţii despre starea de sănătate a liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Un, dar presupune că acesta deţine în continuare controlul asupra forţelor nucleare şi armatei nord-coreene.

"În materie de informaţii ale serviciilor, nu am nimic de confirmat sau negat. Deci, presupun că liderul nord-coreean Kim Jong-Un menţine controlul total asupra forţelor nucleare şi armatei. Nu am niciun motiv să nu presupun acest lucru", a declarat generalul american John Hyten, adjunct al comandantului Statului Major Interarme din SUA, citat de agenţia de presă Reuters.

Surse citate de CNN au declarat luni că serviciile secrete americane monitorizează informaţiile despre starea de sănătate a lui Kim Jong-Un. Conform surselor citate, există informaţii că liderul nord-coreen, în vârstă de 36 de ani, ar fi în stare gravă după o intervenţie chirurgicală cardică.

Întrebat despre Kim Jong-Un, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu are informaţii despre starea acestuia. "Pot spune doar atât: îi doresc toate cele bune. Eu am avut o relaţie foarte bună cu el", a precizat Donald Trump, care s-a întâlnit de trei ori cu liderul regimului autoritarist de la Phenian.

Întrebat dacă va încerca să îl contacteze pe Kim Jong-Un, Trump a răspuns: "Posibil. Sper doar că este bine".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici