Poliţiştii canadieni încearcă să restabilească ordinea în capitală. Peste 100 de protestatari au fost arestaţi

  • Poliţia canadiană s-a străduit să restabilească normalitatea în capitală, după ce camioane şi demonstranţi ocupă centrul oraşului Ottawa de peste trei săptămâni pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de pandemie.
  • Patru dintre principalii organizatori au fost deja reţinuţi şi peste 100 de protestatari au fost arestaţi, în timp ce sute de ofiţeri, inclusiv unii călare, au format linii şi i-au împins încet de la vehiculele lor.
1183 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii canadieni încearcă să restabilească ordinea în capitală. Peste 100 de protestatari au fost arestaţi

Au existat multe momente tensionate vineri. Unii protestatari au fost scoşi din vehiculele lor, iar alţii care s-au opus avansului poliţiei au fost puşi la pământ şi încătuşaţi.

Poliţia a declarat că protestatarii au dat dovadă de un "comportament agresiv", şi au fost aduşi poliţişti călare pentru a "crea spaţiu", potrivit unui comunicat.

Protestele au pornit de la opoziţia camionagiilor de a se vaccina pentru a putea trece frontiera dintre Canada şi Statele Unite, dar blocajul s-a transformat treptat într-o demonstraţie antiguvernamentală şi împotriva premierului Justin Trudeau, scrie Reuters.

"Cererile noastre nu sunt ridicole. Vrem să se renunţe obligativitatea vaccinării şi la blocaje", a declarat Gord din Manitoba, un şofer de camion care a spus că nu mai poate lucra din cauza certificatelor transfrontaliere de vaccinare. Vineri, el a promis că va rămâne parcat în faţa parlamentului şi a spus că aşteaptă să fie arestat.

Luni, Trudeau a invocat noi puteri pentru situaţii de urgenţă pentru a da guvernului său o autoritate mai largă pentru a opri protestele. Parlamentarii trebuiau să dezbată vineri aceste puteri temporare, dar Camera Comunelor şi-a suspendat sesiunea, invocând activitatea poliţiei.

După ce mulţimile de protestatari s-au înmulţit în cele trei weekend-uri precedente, poliţia a instalat vineri 100 de baraje rutiere în jurul centrului oraşului pentru a interzice accesul oamenilor şi a împiedica intrarea alimentelor şi a combustibilului.

În timp ce poliţiştii au evacuat protestatarii de pe străzi, mai multe camioane parcate în centrul oraşului au fost îndepărtate. Poliţia a declarat că a remorcat 21 de vehicule vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici