Proteste violente în faţa vilei din Doneţk a miliardarului Rinat Ahmetov

Mii de simpatizanţi proruşi care contestă scrutinul prezidenţial din Ucraina au organizat un miting în faţa vilei din Doneţk a omului de afaceri Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Şahtior Doneţk, care a criticat deschis mişcarea separatistă prorusă, relatează Itar-Tass.

3210 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în faţa vilei din Doneţk a miliardarului Rinat Ahmetov

Rinat Akhmetov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comandamentul militar din Doneţk a anunţat că va garanta securitatea reşedinţei lui Ahmetov până la sfârşitul negocierilor dintre reprezentanţii acestuia şi liderii autoproclamatei "Republici Doneţk".

"Negocierile sunt în curs. Sperăm să primim un răspuns până luni", a declarat Aleksandr Borodai, liderul "Republicii Doneţk".

Protestele au izbucnit după ce Ahmetov, preşedintele companiei SKM, le-a cerut angajaţilor firmelor sale să intre în grevă în semn de protest faţă de autorităţile separatiste proruse din Doneţk.

Ahmetov, cercetat pentru evaziune fiscală şi fraudă, nu este în Ucraina în acest moment.

Forţele de ordine nu au intervenit împotriva participanţilor la marşul din Doneţk, organizat în timpul scrutinului prezidenţial din Ucraina.

Însă, în faţa reşedinţei omului de afaceri Rinat Ahmetov sunt mobilizaţi agenţi înarmaţi având cagule pe feţe, cel mai probabil angajaţi ai unor firme private de securitate.

Separatiştii proruşi nu permit derularea scrutinului prezidenţial "nelegitim" în regiunea Doneţk, unde doar 20 la sută dintre secţiile de votare sunt deschise.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici