Putin - maestrul minciunilor şi trucajelor. O filmare a dat de gol sistemul de propagandă rusă

Pe 18 martie 2022, la aniversarea a 8 ani de la anexarea Crimeii de către Rusia, peste 200.000 de persoane s-au adunat în incinta şi în jurul stadionului Luzhniki pentru pentru a urmări concertul. Dar oare chiar atâţia au fost? O secvenţă cu o tânără fată îmbrăcată în roşu, filmată de anul trecut, dă de gol falsitatea regimului putinist.

84139 afișări
Imaginea articolului Putin - maestrul minciunilor şi trucajelor. O filmare a dat de gol sistemul de propagandă rusă

Pe 18 martie 2022, la aniversarea a 8 ani de la anexarea Crimeii de către Rusia,  peste 200.000 de persoane s-au adunat în incinta şi în jurul stadionului Luzhniki pentru a urmări concertul cu numere de spectacole propagandistice şi discursul naţionalist al dictatorului Vladimir Putin.

Dar oare chiar atâţia au fost?

O fată cu păr de culoare blond, îmbrăcată cu geacă roşie şi cu mască neagră sub bărbie, a apărut în acest an în tribune, zâmbind alături de o altă fată în geacă închisă la culoare, cu glugă roz şi cu mască sub bărbie. Un pic de atenţie trebuie acordată şi tânărului cu căciula gri din spate.  Ambele aplaudă şi zâmbesc...dar şi mai curios este că la fel făceau şi la spectacolul de anul trecut (de pe 18 martie 2021), purtând fix aceleaşi articole vestimentare şi măşti sanitare anti-COVID în condiţile în care restricţiile au fost eliminate.  Inclusiv tânărul cu căciula gri apare în spatele lor şi în acest an, îmbrăcat la fel.  

Presupunând că un om s-ar duce anual la concert, e foarte puţin probabil să se ducă fix cu aceleaşi haine de anul trecut, dar mai ales cei din preajma să poarte aceleaşi haine de anul trecut şi să se afle fix în aceleaşi locuri. 

Vedem aici o coregrafie ingenioasă tipică unui regim totalitar aşa cum vedem în Coreea de Nord? Sau  a fost o simplă refolosire a unor secvenţe de anul trecut şi trecute prin montaj, un act specific  unei dictaturi axată doar pe minciună şi manipulare condusă de un lider care adoră să fie adulat de mulţimile de spectatori?

Este până la urmă regimul naţionalist putinist care în ultimii ani a dus un război împotriva Americii şi Europei pe cale informaţională,  prin ştiri false şi trucaje. 

Când un regim dictatorial apelează la asemenea tertipuri cam dă indicii că este în pragul disperării şi prăbuşirii din cauza sancţiunilor internaţionale care îi duc economia în colaps. 

Faptul că televiziunea rusă de stat a întrerupt discursul dictatorului rus chiar când se afla la mijlocul propoziţiei şi au fost apoi transmise secvenţe cu scandări patriotice, realizezi tu ca spectator că ceva nu e în regulă acolo în Rusia.

Între timp, apar informaţii că zeci de mii de cetăţeni ruşi au ieşit în stradă la proteste şi vreo 14.000 au fost arestaţi în condiţile în care populaţia se plânge că nu mai poate face plăţi bancare, că nu mai poate mânca la un McDonald's şi că nu mai are acces la Instagram. 

Oare ce s-a întâmplat la ultimul discurs al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu din cadrul mitingului de pe 21 decembrie 1989 se repetă acum în Rusia?  

 

Dovezi

Spectacolul de pe data de 18 martie 2021 (postată pe You Tube pe 19 martie 2021) - minutul 35:42 - apare tânăra cu geaca roşie imediat după strigătul de glorie al dictatorului rus când a ţinut discursul. În acest clip înregistrat de anul trecut, Putin apare îmbrăcatâ în geacă verde. 

 

Spectacolul de pe data de 18 martie 2022 - minutul 43:56 - apare din nou tânăra cu geaca roşie. Putin apare îmbrăcatâ în geacă albastră închisă la culoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici