Regimul taliban afgan susţine că nu ştia de prezenţa liderului Al-Qaida şi avertizează SUA

Regimul taliban din Afganistan susţine că nu avea cunoştinţă de prezenţa în Kabul a liderului reţelei Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, şi avertizează Statele Unite că vor exista consecinţe din cauza raidului neautorizat soldat cu moartea liderului terorist.

33148 afișări
Imaginea articolului Regimul taliban afgan susţine că nu ştia de prezenţa liderului Al-Qaida şi avertizează SUA

Sursa foto: MediafaxFoto

"Guvernul şi liderii talibani nu ştiau de prezenţa liderului Al-Qaida. Este în curs o investigaţie pentru a afla dacă anunţul este real", a declarat Suhail Shaheen, reprezentantul Afganistanului la ONU, citat de site-ul ToloNews.com.

În plus, regimul taliban afgan, instalat după decizia SUA de retragere a trupelor din Afganistan, afirmă că raidul american din Kabul soldat cu moartea lui Ayman Al-Zawahiri încălcă prevederile acordului de pace SUA-Afganistan.

Statele Unite vor suporta consecinţele acestei operaţiuni, a avertizat un oficial de la Kabul, citat de agenţia DPA.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat luni eliminarea, într-o operaţiune efectuată în Afganistan, a liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri, pe care l-a acuzat de implicarea într-o serie de atacuri contra cetăţenilor americani, inclusiv în atentatele din 11 septembrie 2001.

Liderul reţelei teroriste Al-Qaida a fost ucis într-un raid aerian efectuat în Kabul de armata SUA în coordonare cu Agenţia Centrală de Informaţii (CIA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici