MONITORUL APĂRĂRII | Rusia desfăşoară exerciţii militare de amploare, cu lansări de rachete, în Marea Neagră şi în mai multe regiuni

Forţele strategice ruse efectuează exerciţii militare masive în mai multe zone, inclusiv în Marea Neagră şi în regiunea arctică, în cadrul acţiunilor lansate după anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) şi în contextul negocierilor privind Noul acord START.

2827 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia desfăşoară exerciţii militare de amploare, cu lansări de rachete, în Marea Neagră şi în mai multe regiuni

Rusia desfăşoară exerciţii militare de amploare în mai multe regiuni, inclusiv în Marea Neagră

La exerciţiile Forţelor de Rachete Strategice ruse participă aproximativ 12.000 de militari, 213 sisteme de rachete, 105 avioane militare şi cinci submarine, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia de presă Tass.

„Exerciţii privind activităţi de comandă şi personal au loc în perioada 15-17 octombrie 2019. (...) În cursul exerciţiilor, vor fi lansate diverse tipuri de rachete de croazieră şi balistice, inclusiv în poligoanele militare Pemboi, Cizha şi Kura", a precizat instituţia.

Exerciţiile includ operaţiuni aeriene tactice, deplasări ale Flotei Nordice şi activităţi în poligoane navale din Marea Barents, Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Ohotsk şi Marea Caspică.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici