Serghei Lavrov susţine că Rusia nu vinde arme ofensive Iranului

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Moscova nu vinde "nici o armă ofensivă" Iranului, după ce a dezminţit anterior informaţiile apărute în presă privind livrările de arme sol-aer ruseşti S-300 destinate Republicii islamice.

24 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov susţine că Rusia nu vinde arme ofensive Iranului

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi nu vindem nici o armă ofensivă Iranului", a declarat Lavrov, făcând aluzie la rachetele S-300, în cadrul unei reuniuni la Moscova cu grupul Valdai, care reuneşte experţi străini ce studiază Rusia, între care şi un jurnalist AFP.

"Cu Iranul, nu am făcut nimic care să fie în contradicţie cu angajamentele noastre internaţionale", a adăugat el.

Marţi, Lavrov a dezminţit că nava Arctic Sea, deturnată la sfârşitul lui iulie în Marea Baltică şi găsită la jumătatea lui august în largul Africii, transporta rachete sol-aer ruseşti S-300 către Iran.

Potrivit mai multor publicaţii, printre care Sunday Times şi cotidianul austriac Salzburger Nachrichten, care citează surse israeliene, Moscova a decis să intercepteze nava după ce a fost alertată că un grup mafiot a încărcat la bordul navei rachete S-300 pentru Iran.

Vaporul, cu 15 membri ai echipajului rusesc, a fost eliberat la jumătatea lui august de către marina rusă, în largul Capului Verde, în Atlantic, dar nici o explicaţie nu a fost oferită de anchetatorii ruşi în legătură cu deturnarea acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici