VIDEO  Video SUA au publicat imaginile care arată ciocnirea avionului de luptă rusesc cu drona MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre

Armata americană a publicat imagini cu un avion de vânătoare rusesc care forţează doborârea unei drone americane deasupra Mării Negre.

7882 afișări
Comandamentul european al armatei americane a făcut publice imagini cu întâlnirea de marţi dintre o dronă de supraveghere americană şi avioane de luptă ruseşti, care s-a desfăşurat deasupra Mării Negre.

Înregistrarea video recent declasificată prezintă momente critice din timpul întâlnirii în aer, despre care Pentagonul a spus că a durat 30-40 de minute, potrivit The Guardian.

Înregistrarea video arată camera dronei MQ-9 Reaper îndreptată cu spatele spre coadă şi elicea dronei, care este montată în partea din spate, învârtindu-se.

Apoi, se vede cum se apropie un avion de vânătoare rusesc Sukhoi SU-27. Pe măsură ce se apropie, avionul de luptă rusesc aruncă combustibilul în timp ce interceptează drona americană.
 
Într-o altă porţiune a filmării, avionul rusesc face o altă trecere. Pe măsură ce se apropie, acesta aruncă din nou combustibil.
 
Înregistrarea video de pe dronă este apoi întreruptă în momentul în care avionul de vânătoare rusesc se ciocneşte cu MQ-9 Reaper, avariind elicea şi forţând în cele din urmă SUA să doboare drona în Marea Neagră. Rusia a negat că a avut loc o coliziune. 
 
Atunci când camera revine online în filmare, vederea este din nou îndreptată spre spate, iar elicea este prezentată deteriorată în urma coliziunii.
 
Cu elicea avariată, operatorii dronei au pilotat efectiv aeronava ca un planor în timp ce aceasta cobora deasupra Mării Negre, aducând-o la sol în apele internaţionale la sud-vest de Crimeea.
 
În timpul căderii, doi oficiali americani au declarat pentru CNN că operatorii au şters de la distanţă software-ul sensibil al dronei, reducând riscul ca materialele secrete să cadă în mâinile inamicului înainte de a se prăbuşi în apă.
 
Miercuri, coordonatorul de comunicare al Consiliului de Securitate Naţională, John Kirby, a declarat pentru "CNN This Morning" că drona nu a fost recuperată şi că nu este "sigur" că SUA vor reuşi să o recupereze. 
 
Moscova a precizat că va încerca să recupereze epava dronei, iar doi oficiali au declarat miercuri pentru CNN că Rusia a ajuns la locul prăbuşirii MQ-9 în Marea Neagră.
 
Kirby nu a dorit să confirme evoluţia raportată, dar a declarat că SUA au "făcut imposibil ca ei să poată extrage ceva cu valoare de informaţii din rămăşiţele acelei drone, indiferent ce rămăşiţe ar putea fi la suprafaţa apei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici