VIDEO | Angela Merkel: Toţi membrii G20, cu excepţia SUA, au stabilit că Acordul climatic de la Paris este ireversibil/ Emmanuel Macron: La data de 12 decembrie voi convoca un summit pentru a acţiona în privinţa climatului

Angela Merkel, cancelarul german, a susţinut o conferinţă de presă şi transmite că liderii mondiali au căzut de acord în privinţa comunicatului final al summitului G20, informează The Guardian.

2731 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Angela Merkel: Toţi membrii G20, cu excepţia SUA, au stabilit că Acordul climatic de la Paris este ireversibil/ Emmanuel Macron: La data de 12 decembrie voi convoca un summit pentru a acţiona în privinţa climatului

VIDEO | Angela Merkel: Toţi membrii G20, cu excepţia SUA, au stabilit că Acordul climatic de la Paris este ireversibil/ Emmanuel Macron: La data de 12 decembrie voi convoca un summit pentru a acţiona în privinţa climatului

Aceasta a discutat în cadrul conferinţei chestiunile abordate pe parcursul summitului, inclusiv corupţia, educaţia din Africa şi emanciparea femeilor.

Cancelarul german a reiterat că a ”deplâns” decizia SUA de a se retrage din cadrul Acordului climatic de la Paris. Ea a mai spus că este mulţumită de faptul că toţi membrii G20, cu excepţia SUA, au căzut de acord în cadrul comunicatului final că Acordul climatic de la Paris este ireversibil.

În urma discuţiilor din cadrul summitului G20, nu s-a putut ajunge la un acord în privinţa schimbării climatice, oficialii, inclusiv Donald Trump, stabilind însă un comunicat comun despre alte chestiuni abordate vineri şi sâmbătă la Hamburg.

Cu toate acestea, Merkel a adăugat că discuţiile în privinţa comerţului cu SUA au fost unele dificile.

Comunicatul păstrează linia G20 de respingere a protecţionismului, dar confirmă de asemenea că acordul trebuie să fie mutual profitabil, iar statele pot utiliza măsuri de apărare comercială ”legitime” pentru a proteja muncitorii şi industriile împotriva posibilelor exploatări ale partenerilor comerciali.

Între 7-8 iulie a avut loc la Hamburg summitul G20. Din Grupul economiilor dezvoltate G20 fac parte Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Mexic, Statele Unite, Rusia, Turcia şi Uniunea Europeană. La summit au fost prezenţi şi preşedintele Fondului Monetar Internaţional şi cel al Băncii Mondiale.

Macron va găzdui în luna decembrie un summit pentru a progresa în cadrul Acordului de la Paris

Emmanuel Macron, preşedintele francez, a transmis că va găzdui pe 12 decembrie un summit la care va încerca să facă progrese în privinţa Acordului climatic de la Paris, informează The Guardian.

În cadrul summitului din decembrie vor fi abordate probleme de finanţare ale acestuia.

La data de 12 decembrie, la doi ani după Acordul de la Paris, voi convoca un summit pentru a acţiona în privinţa climatului, în special a părţii financiare”, a declarat Macron jurnaliştilor.

El a adăugat că summitul are scopul de a mobiliza finanţarea privată şi publică a proiectelor angajate în cadrul Acordului de la Paris.

În luna mai, liderii G7 nu au reuşit să îl determine pe noul preşedinte al SUA, Donald Trump, să susţină acordul privind schimbările climatice, la summitul G7 din Sicilia. Acesta a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Acordul de la Paris este o continuare a eforturilor de a pune capăt încălzirii globale ce a început cu Protocolul de la Kyoto din 1997. Protocolul de la Kyoto a fost primul acord internaţional pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Acesta a fost negociat în anul 1992 de 160 de state la Summitul Pământului.

May şi-a exprimat dezamăgirea faţă de retragerea SUA din Acordul climatic de la Paris

Premierul britanic, Theresa May, a transmis în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc în urma summitului G20 că este dezamăgită faţă de menţinerea deciziei SUA de a se retrage din cadrul Acordului climatic de la Paris, informează The Guardian.

”Ca şi ceilalţi lideri sunt dezamăgită de retragerea SUA”, a afirmat aceasta.

Ea a declarat că i-a solicitat preşedintelui american să se răzgândească în privinţa deciziei sale, reamintindu-i că angajamentul Marii Britanii este ”la fel de puternic ca întotdeauna”.

Conform acesteia, discuţiile despre Siria, extremism, sclavia modernă, emanciparea femeilor dar şi comerţul au fost unele pozitive.

Premierul britanic a catalogat sclavia modernă şi traficul uman drept ”cele mai mari probleme ale erei” contemporane. Ea a făcut apel la o ”nouă abordare globală radicală” pentru a pune capăt traficului de oameni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici