Video Jurnalul Corinei din China, episodul 10: „Viaţa revine treptat la normal”

  • În China, restricţiile nu s-au relaxat total, la metrou oamenilor li se verifică temperatura
  • Corina Albota, româncă în China: Se testează un proiect pilot pentru redeschiderea cursurilor
  • Restaurantele din China pot organiza evenimente de Paşte pentru grupuri mari
333 afișări

Dacă te întrebi cum va arăta lumea la finalul pandemiei de coronavirus, tot ce trebuie să faci este să priveşti la ceea ce se întîmplă acum în China.

Corina Albota e studentă în ţara de unde a pornit totul şi îţi povesteşte cum e acum viaţa chinezilor.

Lucrurile încep să revină treptat la normal, iar autorităţile testează un proiect pilot pentru reluarea cursurilor. Săptămâna aceasta, elevii de clasa a patra au revenit în sălile de clasă.

„A început cu o săptămână de întârziere, dar şi cu foarte multe reguli. Clasele sunt mult mai aeriste şi elevii trebuie să poarte mască. În China, clasele au şi 50 de elevi, iar efortul este unul mare. Copiii mănâncă la şcoală şi sunt împărţiţi pe ture”, spune Corina Albota, româncă din China.

Autorităţile nu au relaxat total măsurile de siguranţă. Oamenii sunt controlaţi la metrou, acolo unde li se scanează temperatura. În schimb, sunt permise mici evenimente oficiale.

„S-au organizat şi evenimente de Paştele catolic, căutatul ouălor colorate în grădini. Dar nimic de amploare pe stadioane, concerte sau legate de artă”, mai explică românca.

În China, oamenilor li se permite deja să iasă la restaurant sau pe tarase, cu condiţia să păstreze încă o distanţă de siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici