Video Jurnalul Corinei din China, episodul 8: “Rudele şi prietenii din Europa sunt într-un pericol mai mare decât sunt eu”

  • Corina Albota, româncă în China: “Lucrurile par să revină la normal, restricţiile nu au fost însă ridicate total”
  • “S-au ţinut trei minute de reculegere, în toată ţara, pentru victimele coronavirusului”, spune românca
  • “Şcolile se redeschid treptat în China”, adaugă aceasta
3024 afișări

Lucrurile par să revină la normal în China, epicentrul crizei de coronavirus. Corina Albota, românca aflată în izolare în această ţară, de mai bine de două luni, spune că situaţia s-a îmbunătăţit considerabil. Cu toate acestea, autorităţile nu au relaxat prea mult măsurile de siguranţă.

„S-au deschis deja clasele a XI-a şi a XII-a şi pe 7 aprilie urmează să se dechidă până undeva la clasa a treia. S-a decis deschiderea treptată iar la grădiniţe nu s-a anunţat nimic. Sunt foarte prevăzători şi asta este din cauza situaţiei internaţionale şi nu neapărat a celei locale”, explică românca.

În acest weekend, în China a avut loc o sărbătoare locală de pomenire a morţilor. Victimele coronavirusului au fost şi ele comemorate.

„S-au ţinut trei minute de reculegere pentru victimele coronavirusului din China. A fost o sărbătoare oarecum asemănătoare cu ziua morţilor din România. Oamenii au fost sfătuiţi să nu se ducă la cimitir”, ma adaugă Corina Albota.

Corina şi-ar dori să fie acasă de Paşte, dar spune că e mai important să îşi ştie rudele şi apropiaţii în siguranţă.

„Partea cea mai grea este să vezi că toţi prietenii şi rudele pe care le ai în Europa sau în lume, sunt într-un pericol mai mare decât eşti tu. Să fiu sinceră, când eram aici în februarie şi eram într-o stare de izolare şi incertitudine, nu mă simţeam atât de îngrijoratî pe cât mă simt acum, văzând tot ce se întâmplă. Nu poţi ajuta cu nimic şi foarte greu chiar să trimiţi măşti acasă”, mai spune aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici