Legendarii Aerosmith pe scena de la Bucureşti - două ore de spectacol complex - FOTO

Concertul pe care celebra trupă americană Aerosmith l-a susţinut vineri seară la Bucureşti era anunţat drept un show complex. Dar, în cele două ore de muzică, dans şi voie bună, cei cinci muzicieni au arătat cum poate o trupă care scrie istoria rock-ului de zeci de ani să depăşească orice aşteptări.

109 afișări
Imaginea articolului Legendarii Aerosmith pe scena de la Bucureşti - două ore de spectacol complex - FOTO

Legendarii Aerosmith pe scena de la Bucureşti - două ore de spectacol complex (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

După zeci de ani de aşteptare, fanii români au primit de la Aerosmith, la Bucureşti, exact ceea ce aşteptau: un spectacol complex, cu muzica arhicunoscută, cu solo-uri de chitară, tobe şi bas, cu Steven Tyler plin de energie şi cu a sa celebră de-acum muzicuţă.

Show-ul de la Bucureşti al trupei Aerosmith, la care au asistat peste 30.000 de fani, a debutat cu o piesă a lui Bob Dylan, care se auzea din difuzoare - "Everybody Must Get Stoned". Cât era scena de lungă era afişat un banner uriaş, cu numele trupei, pe fond negru, scris cu roşu şi alb.

După al doilea refren al celebrei piese, "cortina" s-a ridicat şi, la ora 21.10, pe scena de la Zone Arena au urcat cei cinci membri Aerosmith. Îmbrăcaţi "fancy", după cum spunea Tom Hamilton la sosirea pe aeroportul din Capitală, accesorizaţi la maximum, cu brăţări zăngănitoare la mâini şi eşarfe la gât, cu chitarele în priză şi cu Steven Tyler strălucitor la propriu datorită unui trenci din paiete. Cu o pălărie de cowboy cu imprimeuri leopard mari, cu ochelari de soare mari şi o eşarfă lungă şi colorată la gât, Steven Tyler şi-a luat microfonul - de care nu s-a despărţit aproape deloc până la finalul concertului - şi a dat drumul spectacolului.

Piesa cu care a debutat show-ul Aerosmith a fost "Love In An Elevator", lansată în 1989 şi inclusă pe albumul de succes "Pump". Hitul a fost, pe lângă o foarte bună introducere în spiritul Aerosmith, şi un bun moment ca celebrii chitarişti Joe Perry şi Brad Whitford să se prezinte, printr-un solo de chitară.

"Bucharest!", a strigat Tyler de pe scenă, după ce s-au stins luminile şi el a reapărut dezbrăcat de ţinuta sclipicioasă, într-un maiou negru - imprimat cu numele trupei - şi într-o pereche de pantaloni roşii, mulaţi, cu imprimeu.

Cu hituri precum "Crazy", "Cryin'", "Jaded", "Falling in Love (is Hard on the Knees)", "Pink", "Living on the Edge", "I Don't Want To Miss a Thing", "Sweet Emotion" şi "Baby, Please Don't Go", membrii Aerosmith au reuşit să impresioneze publicul de la Bucureşti - eterogen şi foarte implicat în spectacol, spre deosebire de multe dintre show-urile mari din Capitală -, făcându-l să cânte şi să danseze alături de ei. Evident, energia lui Steven Tyler pe scenă, care a reuşit să trântească "de toţi pereţii" microfonul, a devenit molipsitoare pentru toţi cei prezenţi, care au aplaudat aproape continuu.

Cel mai "prezent" dintre instrumentiştii trupei, Joe Perry, nu s-a dezis nici de data aceasta. Deşi o prezenţă discretă verbal, Perry a arătat ce ştie el mai bine - să cânte la chitară în toate felurile posibile. Cu basul şi toba pe fundal şi Steven Tyler întins pe scenă, Perry a iscat ropote de aplauze şi urale la fiecare solo, oricât de scurt ar fi fost. Şi au fost câteva.

Dar nu numai el s-a prezentat impecabil, ci întreaga trupă venită să demonstreze că istoria rock-ului mondial nu se scrie chiar uşor, dar şi că anii de muncă asiduă pot să dea rezultate impresionante şi cer aplauze necontenite.

După o oră şi 45 de minute, membrii Aerosmith s-au retras de pe scenă, dar au revenit după 5 minute de urale, aplauze şi bătăi din picioare, pentru încă trei melodii, printre care "Walk this Way" şi "Dream on".

La final, Steven Tyler şi-a prezentat colegii de trupă, iar Joe Perry l-a prezentat, la rândul lui, pe solist, spunând, înainte ca cei cinci să părăsească scena: "Suntem pentru prima dată la Bucureşti şi a fost foarte bine!".

Şi apoi bulevardul Barbu Văcărescu a fost inundat de oameni zâmbitori şi încântaţi.

Spectacolul de la Bucureşti al trupei Aerosmith a arătat că, chiar şi după 40 de ani de muzică, abuzuri, excese, poţi să fii impecabil pe scenă şi să faci exact ce ştii mai bine ca trupă: entertainment.

În deschiderea show-ului Aerosmith a concertat trupa germană Reamonn.

Trecutul trupei Aerosmith este marcat de numeroase scandaluri legate de droguri, sex şi certuri. Steven Tyler s-a certat recent cu colegii săi de trupă, alături de care cântă de peste 40 de ani. Această dispută, provocată, în parte, de planurile lui Steven Tyler de a înregistra un album solo, ameninţa să destrame una dintre cele mai de succes trupe rock ale Americii. Însă, într-o nouă declaraţie recentă, Tyler susţinea că este pregătit să revină alături de vechii săi colegi.

Trupa Aerosmith a fost nevoită să anuleze turneul din vara lui 2009, după ce Steven Tyler a căzut pe scenă, la mijlocul unei piese, fracturându-şi umărul. Alte câteva spectacole au fost anulate la începutul turneului, deoarece Steven Tyler se accidentase la picior. Colegii săi nu au arătat niciun fel de milă, atacând public comportamentul celebrului solist şi acuzându-l că a început din nou să se drogheze.

În mai 2008, Steven Tyler s-a internat într-o clinică pentru tratarea dependenţei de medicamente, declarând că avea nevoie de "un mediu sigur" pentru a învinge acea "durere mai severă decât se credea" pe care o resimţea după o serie de operaţii la picior.

Trupa Aerosmith nu a mai lansat un album de studio din 2001, însă vina nu i-a aparţinut doar lui Tyler. Toţi membrii trupei au suferit din cauza unor probleme de sănătate în ultimii zece ani. Joe Perry, de exemplu, a suferit din cauza unor complicaţii apărute după o intervenţie chirurgicală la genunchi.

Aşa-numiţii "băieţi răi din Boston" au devenit celebri la începutul anilor '70 cu hituri rock precum "Dream On" şi "Walk this Way". Dar succesul a fost însoţit de abuzul de droguri şi alcool, astfel încât spre sfârşitul deceniului, vânzările de albume au scăzut şi cei doi chitarişti ai trupei au plecat. Trupa s-a bucurat de o revenire în anii '80, însă tensiunile au persistat.

Trupa rock Aerosmith a fost fondată în 1970, în New Hampshire. Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock. Aerosmith este trupa americană de hard rock cu cele mai mari vânzări - 150 de milioane de albume la nivel mondial. Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone. Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american se numără "Walk This Way", "Cryin'", "Janie's Got A Gun", "Dude (Looks Like A Lady)", "Dream On" şi "I Don't Wanna Miss A Thing".

Concertul pe care trupa Aerosmith l-a susţinut la Bucureşti face parte din turneul "Cocked, Locked, Ready to Rock", care a debutat în mai, în Venezuela, şi a fost organizat de Events. După concertul din România, trupa Aerosmith are programat un show în Grecia, pe 20 iunie.

Material de Alexandra Buzaş, alexandra.buzas@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici