Video Copiii primesc desene animate create special pentru dezvoltarea lor, în izolare

  • UBB Cluj pune la dispoziţie gratuit setul de Desene Animate Terapeutice – RETMAN
  • Desenele sunt gândite să îi ajute pe copii în creşterea emoţiilor şi a comportamentelor sănătoase
  • Desenele pot fi utilizate în logica umorului şi de către adulţi
361 afișări
Copilul tău iubeşte desenele animate, dar e bine să te asiguri că are ceva de învăţat câtă vreme le vizionează. Pe acest principiu profesorii de la Universitatea din Cluj vin în ajutorul celor mici cu desene terapeutice gratuite. 

“Noi ce încercăm să facem este să modelăm stilul de gândire raţional astfel încât prin raportare la aceste situaţii problematice, să avem emoţii şi comportamente sănătoase. Acum în cazul copiilor lucrul acesta se face mai greu prin modalitatea tradiţională, să le spui explicit, dar dacă aceleaşi principii le prinzi în jocuri, în poveşti, în desene animate, copiii le învaţă într-o manieră naturală, iar după aceea le pot aplica.”, a declarat Daniel David, rector Universitatea Babeş Bolyai Cluj şi psiholog.

În familia Ghervase tatăl şi cei trei băieţi au început deja să se uite la desene. Pentru copii este ceva nou, aşa că le-a captivat atenţia. 

”Unii oameni se raportează într-o manieră iraţională la evenimentele de viaţă, în cazul acesta pandemia. Cei care se raportează raţional la aceste situaţii vor dezvolta emoţii sănătoase îngrijorare, dar nu panică, nemulţumire dar nu furie şi agresivitate, poate tristeţe dar nu deprimare.”, a mai spus Daniel David.

Aceste desene animate terapeutice sunt folosite de obicei de profesorii de la Universitatea din Cluj în cercetare.

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici