Fenomen îngrijorător în Japonia: numărul celor virgini, din ce în ce mai mare. Măsurile luate de Guvern

Japonia este cunoscută pentru faptul că cei mai mulţi centenari raportat la numărul total de locuitori, dar şi pentru faptul că rata natalităţii scade pe zi ce trece. Mai mult decât atât, există tot mai multe persoane singure, iar jumătate dintre acestea susţin că nu au făcut niciodată sex.

6673 afișări
Imaginea articolului Fenomen îngrijorător în Japonia: numărul celor virgini, din ce în ce mai mare. Măsurile luate de Guvern

Fenomen îngrijorător în Japonia: numărul celor virgini, din ce în ce mai mare. Măsurile luate de Guvern

Fenomenul a fost înregistrat şi în alte state dezvoltate de pe Glob.

Japonia este cunoscută pentru faptul că cei mai mulţi centenari raportat la numărul total de locuitori, dar şi pentru faptul că rata natalităţii scade pe zi ce trece. Mai mult decât atât, există tot mai multe persoane singure, iar jumătate dintre acestea susţin că nu au făcut niciodată sex, scrie Descopera.ro.

Conform jurnaliştilor de la Japan Times, un nou sondaj arată că dintre persoanele necăsătorite cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, 70% dintre bărbaţi şi 60% dintre femei sunt singure. 42% dintre bărbaţii chestionaţi şi 44,2% dintre femei spuneau că nu au avut niciodată relaţii sexuale.

După ce a văzut sondajul realizat de Insitutul Naţional Japonez de Cercetare a Securităţii Sociale şi a Populaţiei, prim-ministrul nipon Shinzo Abe a susţinut că doreşte ca natalitatea la nivel naţional să crească de la 1,4 la 1,8 până în anul 2025.

Oficialul a declarat că, pentru a putea duce la îndeplinire acest plan, va încuraja iniţiative precum cele de oferire a unor servicii de îngrijire a copiilor mult mai bune sau reduceri de taxe pentru cuplurile căsătorite.

Japonia nu este singura ţară care se confruntă cu problema natalităţii scăzute. În numeroase ţări dezvoltate, incertitudinile legate de traiul pe care tinerii îl au le influenţează viaţa sexuală, dar şi decizia de a se căsători cu partenerii/partenerele lor.

Unul dintre cele mai importante rezultate obţinute în urma efecturăii sondajului a fost faptul că, pentru prima daă în istorie, numărul femeilor care revin la muncă după ce au născut primul copil a depăşit pragul de 50%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici