Jean Michel Jarre: Întotdeauna a fost un vis de-al meu să cânt la Bucureşti (Galerie Foto)

În anii '70, Jean Michel Jarre deţinea sunetul viitorului, iar în prezent, muzica sa sună ireal de actuală. Zeci de ani şi zeci de albume mai târziu, artistul declară, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu publicul român.

32 afișări
Imaginea articolului Jean Michel Jarre: Întotdeauna a fost un vis de-al meu să cânt la Bucureşti (Galerie Foto)

Jean Michel Jarre: Întotdeauna a fost un vis de-al meu să cânt la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rep. Show-urile tale sunt celebre pentru publicul numeros pe care îl atrage. Totuşi, care este tipul tău preferat de concert? Unul intim sau unul grandios, cu milioane de spectatori, ca cel pe care l-ai susţinut la Moscova?

J.M.J.: Sunt două lucruri diferite. Este, în mod evident, un format diferit şi este greu de făcut o comparaţie. Nu cred că unul e mai bun decât celălalt. Cred că, în final, un concert este un fel de relaţie între două entităţi - scena şi publicul - şi, indiferent de numărul spectatorilor, comunicarea sentimentelor şi a emoţiei trebuie să funcţioneze. Aşa că nu aş face o diferenţă în termeni cantitativi, dar trebuie să spun că sunt foarte entuziasmat ca pentru prima dată să pot performa într-un context mai intim, mai apropiat de public, să pot împărtăşi modul meu de a crea muzică.

Rep.: Care sunt aşteptările tale legate de publicul de la Bucureşti?

J.M.J.: Aştept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu publicul din România pentru că, ştii... România a fost una dintre primele ţări care răspuns muzicii mele, încă de la primele mele încercări. Când "Oxygene" a fost lansat, una dintre primele scrisori de la fani am primit-o din România. Aşa că de la începutul carierei mele am fost întotdeauna încurajat şi m-am simţit privilegiat şi onorat că publicul din România mă urmăreşte. Din timp în timp, am revenit la proiectul de a susţine un concert în România, aşa că abia aştept să vin la Bucureşti luna viitoare.

Rep.: Care crezi că e cel mai potrivit loc unde să fie ascultată muzica ta?

J.M.J.: Ceea ce-mi place şi ceea ce am sperat întotdeauna de la muzica mea este că ar putea acompania textul vieţii oricărui spectator din public. Pentru mine, e ca şi cum aş realiza coloana sonoră pentru viaţa de zi cu zi a celor ce-mi ascultă muzica. Aşa că, ar putea fi ascultată la iPod, când te plimbi pe stradă sau undeva la ţară. La fel, ar putea fi ascultată în maşină, într-un club sau în concert. Îmi place să-mi imaginez că muzica mea ar putea fi ascultată oriunde, în orice moment din viaţă.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici