Noua carne "la modă" în China. Episodul "liliacul" aduce schimbări în obiceiurile gastronomice ale chinezilor

  • Bucătăria chineză oferă o varietate de preparate pe care lumea occidentală le considera bizare, ba chiar respingătoare
  • Cea mai vehiculată ipoteză cu privire la răspândirea COVID-19 este că virusul s-a transmis de la lilieci, mamifere care ajung şi ele pe mesele chinezilor
  • Noul trend în gastronomia chineză este acela al "cărnii false"
7339 afișări
Imaginea articolului Noua carne "la modă" în China. Episodul "liliacul" aduce schimbări în obiceiurile gastronomice ale chinezilor

Noua carne "la modă" în China. Episodul "liliacul" aduce schimbări în obiceiurile gastronomice ale chinezilor

Odată cu redeschiderea restaurantelor din China, tot mai multe încep să introducă în meniurile lor preparate făcute cu "carne falsă", scrie BBC. Această carne falsă, popularizată în cea mai mare parte de compania Beyond Meat, partener al Starbucks, este 100% vegană şi făcută dintr-un mix de produse vegetale cum ar fi soia ori mazăre.
 
Potrivit sursei citate, lanţul de restaurante de tip fast food KFC va testa de asemenea în China succesul "cărnii false", pentru a vedea dacă aceasta este pe placul clienţilor.
 
Beyond Meat, companie americană, a notat că există o creşterii a cererii venite din China.
 
BBC mai scrie că în acest moment China trece printr-o scădere a producţiei de carne, în special cea de porc, după ce gripa porcină africană a ucis jumătate dintre animalele sale în 2018.
 
"Vedem Asia drept regiune cheie în dezvoltarea strategică pe termen lung, iar o parte a producţiei va fi localizată pe acest continent", afirmă reprezentanţii Beyond Meat, care vizează şi ţări precum Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, Vietnam şi Filipine.
 
Fondată în 2009, Beyond Meat a declarat venituri de 87.9 milioane dolari în 2018, faţă de 33 milioane dolari cu un an înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici