Video VIDEO Cea mai rară meduză din lume. Există o singură filmare cu ea

Extrem de rară, meduza Chirodectes maculatus, rămâne o enigmă pentru cercetători şi ascunsă publicului larg.

1260 afișări
Aceasta este singura filmare cunoscută cu meduza rară Chirodectes maculatus, întâlnită în largul coastei Papua Noua Guinee.
 
Primul şi singurul specimen studiat ştiinţific a fost capturat pe 2 mai 1997, la marginea Marii Bariere de Corali - la aproximativ 43 km de coasta din nord-estul statului Queensland. ] Atunci, cercetătorii care l-au descris pentru prima dată au speculat că este posibil să fi fost mutat în zonă de ciclonul Justin. „Clopotul” său măsura aproximativ 150 mm înălţime şi a putut fi observat doar timp de câteva ore într-un laborator pentru că era extrem de delicat.
 
Nu există  vreun caz înregistrat de persoane înţepate de Chirodectes, deoarece „nu a reuşit nici să înţepe, nici să se apropie de mâna şi antebraţul unui voluntar neatent” în timpul examinării, dar se presupune - datorită dimensiunii sale relativ mari şi a naturii extrem de veninoase a unor chirodropide - că Chirodectes este ea totuşi veninoasă.
 
 
Credit video: Scuba Ventures
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici