DOCUMENT  Video Anunţul Guvernului Orban despre starea de alertă: Şomajul tehnic, prelungit până la 1 iunie / Preţuri mai mici la energia electrică / Eliberarea certificatelor de urgenţă

  • Vezi toate măsurile in documentul de la finalul articolului
  • Şomajul tehnic va fi prelungit până la 1 iunie 2020
  • Părinţii îşi vor putea lua zile libere, pentru a îngriji copiii, până pe 12 iunie
  • Se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea concediilor medicale, în cazul bolnavilor de Covid-19 şi celor aflaţi în carantină
  • Noile măsuri vor stimula investiţiile şi vor reduce preţul la energie electrică
  • Transport gratuit pentru elevi
  • Se vor recalcula drepturile salariale pentru poliţişti
18271 afișări

Principalele declaraţii susţinute de Raluca Turcan:

„Masurile se vor aplica pentru o perioada limitată de timp. Aceste măsuri sunt pe mai multe domenii.

Pentru protecţie socială:

-Prelungirea şomajului tehnic până la 1 iunie 2020. Vorbim despre angajati cu contracte individuale, dar si despre alte categorii de profesionisti. Intentia noastra e sa acordam aceasta forma de sprijin si sa venim cu masuri active care vin cu suportarea unei parti din salariu.

- Va mai fi prelungita masura de acordare de zile libere platite pentru parinti pana pe 12 iunie.

- Am prelungit pana la 31 mai acordarea unor drepturi de asistenta sociala.

In domeniul sanatatii se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea concediilor medicale persoanelor aflate in carantina si a persoanelor infectate cu Covid. Serviciile medicale se acorda tuturor persoanelor de pe teritoriul Romaniei. In plus, serviciile medicale se vor deconta la nivelul activitatii efectiv realizate. In situatia cresterii numarului de spitalizari, daca va fi nevoie sa suplimentam aceste sume, atunci avem cadru legal pentru a le suplimenta.

Vor fi destule măşti după data de 15 mai când sunt obligatorii? Ce spun distribuitorii

În educatie: Transportul gratuit pentru elevi. Azi am decis ca operatorii de transport sa asigure transportul gratuit al elevilor. Sute de mii de copii care pana acum erau vaduviti de un drept fundamental, de educatie, au primit o mana de ajutor din partea guvernului Orban.

Elevii vor avea transport gratuit. Cum vor fi sancţionate firmele care refuză 

In domenul cultural: Industria de spectacole a fost grav zdruncinata. Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja cumparate. Daca pe parcusul unui an de zile aceste bilete nu au fost folosite, atunci se vor returna banii. Pentru veniturile impozabile din domeniul evenimentelor, acestea vor fi platite la momentul realizarii veniturilor. Sunt masuri care au fost luate in toate tarile europene.

In domeniul economic am realizat prelungirea termenului de eliberare a certificatelor de urgenta.”

Principalele declaraţii susţinute de Virgil Popescu:

Certifcatele de urgenta se vor elibera luand in calcul ca referinta si luna mai.

Am adoptat o ordonanta foarte importanta. Cream posibilitatea de a putea reglementa pretul in asa fel ca acesta sa scada. In urma unor procese aflate in instanta, anumite ordine au fost suspendate.

A doua modificare - posibilitatea de a stimula investiţiile in energia electrica.  Am adoptat azi noi articole la legea energiei electrice. Am adoptat investitiile noi. Aceste masuri vor stimula investiţiile si vor reduce pretul la energie electrica.”

Vei plăti mai puţin la curent. Ministrul Economiei anticipează o scădere a preţului la energie cu cel puţin 2%

Principalele declaraţii susţinute de Marcel Vela:

„As dori sa va prezint ordonanta Guvernului. Pe 15 mai inceteaza starea de urgenta. Obiectivul pentru care acesta a fost instituita trebuie urmarit in continuare. Pericolul de raspandire la Covid exista in continuare. In principal, sunt cateva modificari.

- Definirea starii de alerta: Aceasta reprezinta raspunsul la o situatie de urgenta si de intensitate deosebita. Reglam mecanismul de declarare, prelungire si incetarea starii de alerta la nivel local si national pentru comitetul de situatii de urgenta. Comitetul National va functiona sub conducerea premierului Ludovic Orban. Am mai inclus membri in acest comitet. In baza acestei hotatari se va convoca prima sedinta in noua formula.

Weekend-ul fără restricţii rămâne doar un vis. Anunţul Ministrului de Interne

Aceasta ordonanta face un act de dreptate. Ordonanta de urgenta adoptata azi asigura punerea in aplicare a deciziilor juridice si prin ea se vor recalcula drepturile salariale pentru politisti. Guvernul asigura sustinerea financiara a impactului generat fiind esalonata plata drepturilor, recalculata pentru ultimii 3 ani.

Guvernul anunţă majorarea salariului poliţiştilor. Câţi agenţi ar urma să beneficieze de această măsură

In urmatoarea perioada voi emite norme metodoogice pentru aplicarea actului normativ.”

Principalele declaraţii susţinute de Ionel Dancă:

„Acestea au fost principalele proiecte de ordonanta de urgenta ,care au ca obiectiv reglementarea situatiei pentru perioada urmatoare. Obiectivul principal e de a asigura cadrul legal pentru a apara viata si sanatatea romanilor.”

OUG 68 by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici