Video Ardealul nu este în pericol. Concluzia unui fost ministru de Externe

  • Meleşcanu: “La ora actuală, nu există nicio posibilitate de a vorbi despre modificarea frontierelor”
  • Tomac: “Un conflict diplomatic este în dezavantajul Ungariei”
  • Răspunsul lui Viktor Orban pentru Klaus Iohannis: “Dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată”. Declaraţia vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a acuzat PSD că “se luptă să dea Ardealul ungurilor”
759 afișări

Relaţia Bucureşti-Budapesta a ajuns din nou pe muchie de cuţit. A inflamat spiritele proiectul privind autonomia secuilor, urmat de ping-pongul de replici venite din ambele ţări. Este dialogul cu ungurii în pericol? Iată ce cred politicienii de la noi.

„E adevărat că şi la noi lucrurile s-au inflamat, dar singura modalitate este un dialog diplomatic şi stabilirea unor perspective pentru relaţiile dintre România şi Ungaria, niciun fel de posibilitate de a vorbi despre modificarea frontierelor la ora actuală”, a declarat Teodor Meleşcanu, fost ministru de Externe.

„Este indiscutabil în dezavantajul Ungariei un conflict diplomatic, la ora actuală, cu România”, a spus Eugen Tomac, liderul PMP. „Recomandarea ar fi să încercăm să depăşim acest moment”, a mai subliniat acesta.

Totul a pornit după ce Iohannis a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Parlament o lege care acordă o mai mare autonomie Ţinutului Secuiesc. El le-a reproşat că “se luptă să dea Ardealul ungurilor”. A urmat replica de la Budapesta.  “Dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată”, a spus Viktor Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici