Video Fostul şef al SRI, George Maior, este audiat în Comisia SRI: Consider că am acţionat în spiritul legii

George Maior, fost şef al SRI şi actual ambasador al României în SUA, este audiat, la ora transmiterii ştirii, în comisia de Control SRI, la intrare declarând că a acţionat în spiritul legalităţii atunci când a luat decizii.

937 afișări

"Consider că mi-am făcut foarte bine datoria în calitate de şef SRI. Serviciul a ajuns respectat. Am acţionat în spiritul legalităţii", a declarat George Maior.

Întrebat de acuzaţiile privind informările transmise de SRI Agenţiei Naţionale de Intergritate privind mai mulţi miniştri USL, dar şi pe numele actualului preşedinte Klaus Iohannis, Maior a precizat: "nu a fost probată nicio acuzaţie. Aceea nu este o acuzaţie. SRI transmite informaţii, nu directorul, informaţia e transmisă de Serviciu".

Numele lui George Maior a fost invocat în mod repetat de către cei audiaţi în Comisia de Control al SRI cu privire la faptul că acesta avea cunoştinţă de implicarea în toate structurile ale serviciului.

Audierile în lanţ au pornit după ce Daniel Dragomir, fost colonel SRI, a făcut dezvăluiri în faţa membrilor comisiei despre modul în care a acţionat Serviciul Român de Informaţii. El a vorbit despre "culoarele" din presă şi justiţie, adică practici prin care SRI ar fi influenţat dosarele penale, în timp ce se baza pe o anumită susţinere în media.

La acea vreme, Dragomir a prezentat şi o listă cu 65 de nume, printre care 11 jurnalişti, 15 politicieni, 12 persoane din Justiţie, care ar putea să confirme declaraţiile sale.

"Am discutat partea de proceduri. A fost o discuţie corectă, normală şi foarte deschisă şi este interesat să clarifice aspectele care îl vizează. Nu am discutat în detaliu, am spus că vom discuta şi aborda subiectele discutate de cei care au venit la comisie, cele care sunt în spaţiul public", a declarat, în data de 2 februarie, Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI, după întâlnirea de o oră şi jumătate cu George Maior.

La acea dată, jurnaliştii au fost ţinuţi departe de locul întâlnirii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici