Video Gândurile lui Cristoiu: Tudorel Toader nu demisionează din nevoia de vedetism şi de putere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este „un om terminat”, dar refuză să demisioneze pentru că-i plac puterea şi vedetismul, spune Ion Cristoiu. Jurnalistul a afirmat la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că nici PSD nu are curaj să-l remanieze acum, o decizie urmând să fie luată după alegeri.

2457 afișări

Ion Cristoiu este de părere că ministrul Justiţiei ar fi trebuit să demisioneze şi să nu se mai cramponeze de funcţie. “Dacă domnul Tudorel Toader avea o minimă conştiinţă a locului şi rolului său în această republică ar demisiona. El este un om terminat, oricum ar fi. Din mai multe motive. A ajuns între două scaune. Pe de o parte, dreapta, presa tefelistă, strada îl contestă, iar pe de altă parte începe să-l conteste şi PSD. În acest moment nu înţeleg de ce se cramponează de această funcţie, de ce nu demisionează. Avem imaginea de ansamblu, a unor oameni din România, care consideră plecarea dintr-o funcţie, ca şi la Lazăr, ca şi la alţii, o nenorocire. Nu e nicio nenorocire. Ce i se poate întâmpla dlui Tudorel Toader dacă demisionează?”, a afirmat jurnalistul.

În opinia sa, Tudorel Toader nu renunţă la Ministerul Justiţiei pentru că îi plac puterea şi vedetismul, iar reluarea procedurii pentru numirea unui nou procuror general demonstrează acest lucru.

“Nu demisionează pentru că-i place. Până la el, ministrul Justiţiei nu avea nicio putere în România. Din punct de vedere al numirilor. E, acum lui îi plac. El are două mari probleme care-l fac să nu demisioneze şi să se ducă la fund. 1. Nevoia de vedetism. Aţi văzut că chiar şi acest audieri au fost transformate de el într-un spectacol. 2. Nevoia de putere. Adică el se joacă cu destinul lui Lazăr... de-aia a şi renunţat, pentru că dacă acum propunea... Îi şi place. Şi atunci avem acel morb, şi vă spun eu ca scriitor, morbul ăsta al puterii”, a explicat Ion Cristoiu.

Acesta a mai spus că Tudorel Toader va rămâne în funcţie până după alegerile europarlamentare, iar atunci, în funcţie de rezultate şi de decizia instanţei în cazul lui Liviu Dragnea, PSD va trece la o restucturare a Guvernului, care va depinde de votul din Parlament şi nu de preşedintele Iohannis, ca la remaniere.

“După părerea mea, vor aştepta rezultatul europarlamentarelor şi-atunci vor trece la o restructurare a guvernului. Nu-l va remania pâna atunci (...). Deci până în 26 mai nu se poate întâmpla nimic. Nu are nici PSD-ul curaj. (...) Probabil în funcţie de rezultat. Dacă PSD-ul are un rezultat foarte bun, şi prin comparaţie cu PNL pentru că e principalul adversar, atunci dl Dragnea care eu zic că nu va fi condamnat va avea toate motivele să o schimbe şi pe Dăncilă. Până pe 26 mai suspendăm orice discuţie”, a conchis Ion Cristoiu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că nu îşi va da demisia deoarece nu poate abandona ceea ce şi-a asumat şi că nu îşi poate închide biroul doar pentru zvonurile privind remanierea acestuia. De asemenea, el a mai spus că va veni un moment în care va vorbi mai mult şi mai multe.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că PSD şi l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei, însă nu ştie cât timp se va mai întâmpla asta, precizând că "se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă".

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, premierul Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Niciunul dintre candidaţii înscrişi la selecţia pentru funcţia de procuror general al României nu a fost considerat potrivit, iar Ministerul Justiţiei a anunţat miercuri că procedura va fi reluată din 12 aprilie.

Emisiunea Gândurile lui Cristoiu va fi difuzată duminică, 14 aprilie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici