Video Iohannis refuză să comenteze plângerea lui Ludovic Orban la adresa premierului Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu va comenta plângerea penală făcută de preşedintele PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, catalogând unele reacţii drept isterice.

1102 afișări

"Am decis să nu comentez în niciun fel sesizarea depusă de domnul Orban, nici interpretăril, care de o anumită parte politică s-au făcut cu foarte mult aproape isterie. Nu vreau să apară impresia că prin declaraţii aş putea sau aş vrea să influenţez ancheta. Simplu şi clar. Nu comentez ", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD a fost concepută la Cotroceni, lucru care va reieşi şi din publicarea textului.

"Aceasta sesizare sau ce a făcut această unealtă este concepută şi dedactată la Cotroceni şi cred că vom avea toţi acces la text şi vom constata că e concepută la Cotroceni şi este ca urmare a ameninţărilor pe care preşedintele le-a îndreptat împotriva premierului Dăncilă. Nu ştiu de ce ar trebui sa fie ţinuta secretă şi ne vom da seama că ce a mai spus se adevereste şi anume dorinta lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea nesocotind rezultatul alegerilor, practicând şantaj prin uneltele sale, punând presiune pe premierul României, punându-l pe Orban să acuze de înaltă trădare", a declarat Dragnea.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a dispus, joi, trimiterea plângerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

Sesizarea liderul PNL vizează posibilitatea încălcării Constituţiei prin semnarea memorandumului adoptat de Guvern, cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Totodată, este sesizat faptul că preşedintele nu a fost informat, premierul Viorica Dăncilă fiind acuzată de liberal de înaltă trădare.

O altă problemă ridicată este furnizarea de informaţii clasificate, în contextul în care Liviu Dragnea ştia de memorandum, deşi acesta nu era destinat publicităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici