Liderul PNL Alina Gorghiu: Unii britanici îşi regretă azi votul. Românii trebuie să aleagă cu luciditate la toamnă

Alegerile parlamentare din toamnă au ca miză consolidarea parteneriatului cu SUA, NATO şi UE în noul context creat după Brexit, iar românii vor trebui să opteze între PNL, "singurul partid care priveşte spre vest", şi cei care vor să frâneze lupta împotriva corupţiei,crede liderul PNL Alina Gorghiu.

1917 afișări
Imaginea articolului Liderul PNL Alina Gorghiu: Unii britanici îşi regretă azi votul. Românii trebuie să aleagă cu luciditate la toamnă

Liderul PNL Alina Gorghiu: Unii britanici îşi regretă azi votul. Românii trebuie să aleagă cu luciditate la toamnă (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"România trebuie să-şi consolideze parteneriatul cu SUA, NATO şi UE, în noile realităţi europene. Alegerile de la sfârşitul anului sunt esenţiale. Îi îndemn pe români să aleagă doar partidele cu o orientare fermă euroatlantică. Cei care vor să frâneze lupta împotriva corupţiei şi nihiliştii politici nu fac altceva decât jocul curentelor antioccidentale, chiar şi involuntar. PNL, cu bune şi cu rele, este singurul partid din România care priveşte doar spre Vest", a scris copreşedintele PNL pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu mai spune că britanicii nu ar fi votat la referendum în cunoştinţă de cauză, unii dintre ei realizând abia acum care sunt consecinţele ieşirii din UE şi regretând decizia, iar românii nu-şi permit un astfel de lux: "În cazul Marii Britanii, o ţară întreagă a fost ţinută în beznă în faţa întrebării „ce câştig vs. ce pierd?” Este ceva extrem de rar în istorie şi niciodată nu s-a terminat bine. Unii îşi regretă azi votul, realizând că au căzut în capcana unor politicieni iresponsabili. Noi, în schimb, nu ne permitem luxul unui astfel de regret. De aceea în toamnă, poate în alţi termeni, despre asta va fi vorba şi în cazul nostru: realităţi paralele vs. luciditate".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici