Video Liviu Dragnea, după audierea de la DNA: Aşa cum se stătea la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi - VIDEO

Liviu Dragnea a fost înştiinţat, luni dimineaţa, că a fost pusă în mişcare acţiunea penală în dosarul în care este cercetat alături de fosta sa soţie, după audieri preşedintele PSD precizând că "e o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua preşedintelui Iohannis".

890 afișări

"Aşa cum se stătea la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi. E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua preşedintelui Iohannis. E un cadou frumos. Chiar luni, pe 06 iunie, s-a pus în mişcare acţiunea penală, bineînţeles că este o coincidenţă, nu are niciun fel de legătură cu rezultatul alegerilor. Singura mea durere şi supărare e şi că soţia mea e târâtă în acest dosar. Este mama copiilor mei (..) Lupta împotriva adevăratei corupţii trebuie să existe permanent. Şi crimele odioase pentru care eu sunt chemat aici, două angajate care nu prea veneau la serviciu, trebuie pedepsite cu închisoarea pe viaţă", a declarat Liviu Dragnea după audieri.

Liviu Dragnea a fost nevoit să aştepte câteva minute la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrucât se formase coadă la filtrul unde se face verificarea celor care merg la audieri.

Întrebat dacă se teme că noul dosar îl va afectea, având în vedere condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare, preşedintele PSD a precizat: "Am înţeles că numai de la condamnare încoace dacă mai fac vreo crimă, dar s-a depăşit nivelul de teamă. După atâţia ani grei pentru mine şi familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut pe Băsescu, s-a depăşit toată asta. Eu merg înainte, am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, vreau să câştigăm alegerile. Trebuie să vadă dacă preferă cătuşe în loc de pâine, românii decid, nu e o luptă împotriva justiţiei, ci pentru adevăr şi bunăstare".

Preşedintele PSD a precizat că nu l-a sunat pe Klaus Iohannis să îi facă urări cu ocazia zilei de naştere, pentru că i le-a făcut în faţa camerelor de filmat: "Nu l-am sunat. Eu nu îl sun să îi spun să îşi dea demisia că are probleme cu casa".

Potrivit procurorilor, "în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă".

În aceeaşi cauză este cercetată pentru abuz în servicu şi fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici